Hozzávalók 4 fő részére:
500 g darált hús (pl. pulykacomb)
1 bögre rizs
fél kg sárgahüvelyű bab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 szem szárított paradicsom
3 ek fekete olajbogyó
1 zacsi paellafűszer (vagy kevés sáfrány, chili, kurkuma kveréke)
1 dl fehérbor
2-3 ág olasz szalmagyopár
só, bors
olivaolaj
Kevés olajon üvegesre párolom a vöröshagymát, majd a darálthúst fehéredésig sütöm. Hozzáadom a fokhagymát, ha már illatos mehet rá a rizs, majd a zöldbab. Hozzáadom a finomra aprított szalmagyopárt és a paellafűszert, sót és kevés borsot. Ezzel kicsit együtt párolom, majd ráöntöm a bort és még 4 dl vizet. Pár perc múlva beleteszem a csíkokra vágott szárított paradicsomot és az olajbogyót. Lefedve puhára párolom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése