Nagyon sárga - Sáfrányos, zöldbabos rizsestál



Élénkre sikeredett a minap a vacsoránk színe. Túl nagy meglepetés nem igazán ért, hiszen paella fűszerezéssel, benne egy adag sáfránnyal készült. Volt benne rizs, sárga bab, darált husi, jó adag fokhagyma, hagyma, kevés olajban eltett szárított paradicsom és egy kevés olajbogyó. Ja és nem utolsó szempont: gyorsan elkészült!

Hozzávalók 4 fő részére:
500 g darált hús (pl. pulykacomb)
1 bögre rizs
fél kg sárgahüvelyű bab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 szem szárított paradicsom
3 ek fekete olajbogyó
1 zacsi paellafűszer (vagy kevés sáfrány, chili, kurkuma kveréke)
1 dl fehérbor
2-3 ág olasz szalmagyopár
só, bors
olivaolaj

Kevés olajon üvegesre párolom a vöröshagymát, majd a darálthúst fehéredésig sütöm. Hozzáadom a fokhagymát, ha már illatos mehet rá a rizs, majd a zöldbab. Hozzáadom a finomra aprított szalmagyopárt és a paellafűszert, sót és kevés borsot. Ezzel kicsit együtt párolom, majd ráöntöm a bort és még 4 dl vizet. Pár perc múlva beleteszem a csíkokra vágott szárított paradicsomot és az olajbogyót. Lefedve puhára párolom.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya