fél kg kumpli
fél kg zöldbab
20 dkg csemege kukorica
1 ek vaj
2 dl tejszín
2 főtt tojás sárgája
5 dkg füstölt mozarella
só, fehér bors
friss kakukkfű
A krumplit egészben majdnem puhára főzöm, majd felkarikázom. A zöldbabot is megpárolom, majd hideg vízzel öblítem, hogy szép zöld maradjon. A kukoricát vajon megfuttatom. A burgonyát, babot, kukoricát egymásra rétegezem, a rétegeket enyhén sózom és fehérborsot tekerek rá. A tejszínt simára turmixolom a főtt tojás sárgájával, majd a zöldségekre öntöm. Tetejére füstölt mozarellát reszelek, végül még egy kis bors és bőven megszórom kakukkfűvel. 170 C-on 25 percig sütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése