Zöldbabos rakott krumpli



Az a jó a rakott krumpliban, hogy a hűtő tartalma és kedvünk szerint végtelenül variálható. Egy korábban készült hús nélküli változat, folytonosan husit követelő utód miatt húsmérgezésben szenvedő szülőknek. Vagy annak a pici húsevőnek, tartalmas köret gyanánt.Hozzávalók négy főre:
fél kg kumpli
fél kg zöldbab
20 dkg csemege kukorica
1 ek vaj
2 dl tejszín
2 főtt tojás sárgája
5 dkg füstölt mozarella
só, fehér bors
friss kakukkfű

A krumplit egészben majdnem puhára főzöm, majd felkarikázom. A zöldbabot is megpárolom, majd hideg vízzel öblítem, hogy szép zöld maradjon. A kukoricát vajon megfuttatom. A burgonyát, babot, kukoricát egymásra rétegezem, a rétegeket enyhén sózom és fehérborsot tekerek rá. A tejszínt simára turmixolom a főtt tojás sárgájával, majd a zöldségekre öntöm. Tetejére füstölt mozarellát reszelek, végül még egy kis bors és bőven megszórom kakukkfűvel. 170 C-on 25 percig sütöm.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya