Máj ringlóval és rozmaringgal sütve, sajtos roppanccsal



A csirkemájat ezúttal új ízekkel szerettem volna házasítani, így hiába is kacsintgatott rám a majoranna, a választásom a friss rozmaringra esett és ha már szilva szezon van, hát a ringlószilvára. Egy tűzálló tálba elrendezgettem a megtisztított, félbevágott májacskákat, ide-oda ringlónegyedeket tettem, kapott egy kevés rózsaborsot és pár ágacska friss, illatos rozmaringot és egy kevés olivaolajat. Fél óra alatt szép pirosra sült.

Hozzá sajtos puffancsot készítettem. Persze kicsit módosítottam a receptet.
0,25 l tej
8 dkg vajkrém
16 dkg liszt
10 dkg sajt (edami)
3 db tojás
só, hempergetéshez parmezán

A tejet a sóval felforraltam, majd belekevertem a vajat, mikor az felolvadt, belekevertem a lisztet is. Egyenként hozzáadtam a tojásokat, habverővel teljesen simára kevertem, kicsit hűlni hagytam. Mikor már kézzel kidolgozhatóvá vált hozzákevertem 10 dkg reszelt sajtot. Vizes kézzel kis golyókat formáztam, reszelt parmezánban meghempergettem. 160 C-on kb. 20 percig sültek.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Dolce Vita írta...

Ez nagyon jónak tűnik. A roppancsokat ki is próbálom mihamarabb

Lilahangya írta...

Legkozelebb a puffancsokhoz azt hiszem nem fogok vajkremet hasznalni. Azt gondolom vajjal/ margarinnal meg levegosebb lett volna. A majhoz, ha esetleg kiproszalod azt is csak edes szilvat/ringlot erdemes, szerintem. Sulesre az ugyis savanzodik valamennyit a hej kozeleben es annyi pont eleg is.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya