Vasárnap reggel



Kicsicsajom úgy döntött ma reggel, hogy Ama - azaz én - csak reggel hatig alhat... Bukta szemekkel a kávém kortyolgatva arra gondoltam, ha már ilyen korán sikeredett a felkelés, hát meglepem kis családom egy finom reggelivel. Bukta már van a szemem alatt, így szívem szerint briós lenne a reggeli, de mivel bármely receptet is nézem min. egy óra a pihentetés, kelesztés és még rá a sütés is vagy 35 perc, elvetettem, majd máskor...
Mi legyen akkor? Kicsi palacsinta vagy pancake vagy nevezzük aminek akarjuk? Hmmm? Megszavaztam, Kicsicsaj pedig rábólintott. Ha már pancake, finom levegős, laza, legyen benne egy kis túró mondjuk és szeder, ha már tegnap sikerült szerezni egy keveset. Kicsit kaukázusi kefírrel megbolondítottam még a tésztát és citromhéjjal ízestettem.

Kb. 20 db 8 cm átmérőjű palacsintához

1.5 csésze rétesliszt
1 tojás sárgája
2 tojás fehérje
1 kk sütőpor
125 g túró
150 ml kaukázusi kefír
1 csipet só
6 tk cukor
fél citrom reszelt héja
kevés víz
8-10 szem szeder, félbe vágva

Először a lisztből sütőporból, tojás sárgájából, sóból, cukorból, citromhéjból, kevés vízből és a kefírből egy jó sűrű tésztát készítettem. Összedolgoztam a túróval, majd a keményre vert fehérje habjával lazítottam. Végül óvatosan beleforgattam a félbevágott szedret. Kevés vajon teflon palacsinta sütőben kb. 8 cm átmérőjű palacsintácskákat sütöttem. Szép magasak, kellemesen citromosak lettek. Kis mézzel, szederrel és egy finom zöld teával pompás reggeli lett.

Hasonló alapanyagokból

4 megjegyzés:

nana írta...

milyen rendes családanya vagy! :) szépek a képeid, tetszik a blogogd!

Gabojsza írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz! És ahogy elnéztem, sok közös van bennünk (csillagjegyen kívül is)!

Lilahangya írta...

Koszi... Orulok, ha tetszik, meg friss/ropogos ez az egesz bloggerszakma nekem

Névtelen írta...

:)
Édesapa ma mutatta büszkélkedve ezt a friss és ropogós blogot, gratula! Egyszer talán én is... ha analóg mellett felszerelkezem, ehhez a műfajhoz való technikával:)
Nálam most fagyitéren a levendulás mézes álom a nyerő, de a citromosod, hú azt ki kell, próbáljam.
Puszi, és hajrá mert ez tök jó!

Ts hugica

Copyright @ 2007-2009 lilahangya