Téliesítve - Paradicsom bazsalikommal és fokhagymával




Hétvégén vettünk a piacon finom érett lucullus paradicsomot, először aszalni akartam, de aztán kezembe vettem Tessa Kiros Twelve c. könyvét és paradicsombefőtt lett belőle, fokhagymával, bazsalikommal. Illetve én még megbolondítottam egy kis szárított porcini gombával. Nem csináltam sokat, ha beválik, akkor majd jövőre nagyüzemben teszem el :-)

Egy kg paradicsomot pár percre forró vízbe mártottam, majd meghámoztam. Megtisztítottam kb. 10-12 gerezd fokhagymát, megmostam kb. ugyanennyi bazsalikomlevelet, odakészítettem a szárított gombát, majd jött a befőttes üvegek megtöltése. Utána szorosan lezártam őket, majd egy fazék forró vízbe állítva kb. 20 percig forraltam. Az üvegeket a fazékban hagytam kihűlni, s ha kihültek mennek a kamrapolcra. Ja, sót nem tettem bele, de biztosan úgyis rendben van. Vizet pedig nem kell beletenni, épp elegendő levet ereszt. Remélem finom lesz.

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Maca írta...

Hasonló finom recepteket találsz itt:
www.finomreceptek.hu

huAnita írta...

finom lett? :)

Lilahangya írta...

finom bizony! de gyorsan elfogyasztando es hutoben kell tarolni!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya