Fetás olajbogyós csirkemell fokhagymás krumplilepénykével




A tegnapi, Kicsicsaj részéről igen immel-ámmal fogyasztott csupa zöldséget tartalmazó lecsóféleség után ismét husi és Kicsicsaj másik nagy kedvence a krumplilepényke. A husi ezúttal fetával és olajbogyóval töltött csirkemell. A krumplilepény pedig ezúttal kakukkfűvel és fokhagymával. Ez utóbbi salátával önálló ételként vagy mindenféle grillezett finomsággal is fogyasztható. íme a recept két személyre :

A csirkeroládhoz:
1 nagy csirkemellfilé szép nagy szeletekre vágva, kiklopfolva
zöld vagy fekete magnélküli olajbogyó
fetasajt
só, bors, olivaolaj

A krumplilepénykékhez:
500 g burgonya
100 g liszt
1 ek vaj
1 duci gerezd fokhagyma
friss kakukkfű


A vékony husiszeleteket enyhén megsózom és borsozom. Sok sót nem kell használni hiszen a feta úgyis sós. Rámorzsolom a fetasajtot úgy, hogy az az egész szelet húst betakarja. Én most lágy fetát használtam, ha valaki jobban szereti a kemény fetát, nyugodtan hasznáhat azt is. Azt javaslom, hogy ekkor a szükséges sajtmennyiséget morzsoljuk bele egy kevés natúr vajkrémbe és ezzel kenjük meg a hust. Egy sorba tegyünk olajbogyót, majd tekerjük össze a húst és tűzzük össze. A tekercseket kevés olivaolajjal meglocsolva szép pirosra sütjük. A csirkemell gyorsan kiszárad sülés közben, ezért érdemes először fólia alatt sütni és csak a legvégén rápirítani. Esetleg kevés húsleveslét (kockából - bocsánat!) és kevés száraz fehérbort aláöntve a sütés alatt folyamatosan locsolgatni.
A lepénykékhez az összetört főtt burgonyát összegyúrjuk a vajjal és a liszttel. Sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és az aprított kakukkfüvet, majd úgy kb. 1 cm vastagra lapogatjuk. Kicsi háromszögeket vágunk belőle, majd zsiradék nélkül palacsintasütőben szép pirosra sütjük.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Úgy látom, a lepényke hozzávalókból kimaradt a liszt. Egyébként jó kis kombináció, olyan nyárias. Én sajna már kidőltem a melegtől, így minimálkonyhát üzemeltetek.

Lilahangya írta...

Igen, bocs, javitom!!!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya