Kísérleti kaja - Gombás-polipos kukoricalepény



Nem polenta, tévedés ne essék. Az úgy volt, hogy arra gondoltam kis palacsintabatyukat készítek ma, gombával és kis (fokhagymás konzerv több kg és l más produktummal egyenesen Andalúziából) polipfalatkákkal töltve. De nem is akármilyet ám, hanem kukoricapalacsintát. Nem, nem darából, hanem lisztből... ráadásul tojás nélkül, mivel mind fagyivá nemesült. Első kérdés: mivel helyettesítsem a tojást? Válasz (köszönöm, szent net) : 2 ek olaj és 1 tk sütőpor elegyével. Jól van. Palacsintatészta kész, sütném is. Csakhogy mindig belefutok ugyanabba a hibába, hiába no, az a jó kis sikér nem csak a kenyérnél kell ám ugye, hanem minden búzalisztes kicsit is lazított produktumnál. így persze palacsintácskám nem hogy batyuvá nem alakítható, de pattan-roppan, mint az ostya (Hurrrááá, van egy S.K. tuti ostyarecipém - felhasználás öteletek később). Na már most, ennek az ominózus egy szem palacsintának az egyik széle viszont eléggé dundi lett és vhogy úgy nézett ki, mint egy porhanyos tészta. Innen jött az ötlet, mi lenne, ha kukoricalisztes palacsintatésztám amúgy clafoutis szerűen együtt sülne a töltelékkel, ami ugye kevés újhagyma, barna csiperke és az a biz. polip. No meg egy-két fűszer (só, bors, kakukkfű, rozmaring).

Nos, elkészült és így néz ki, az illata jó, biztató...
Recipe csak akkor iródik belőle, ha fincsi is. De erre még várunk egy kicsit: a, mert KicsiCsaj éppen szunyál; b, mert Napom később ugrik haza ebédelni... ígérem, referálni fogok.

Nem bírtam ki, lássuk csak: ízre nem rossz, a fokhagymás polip és a gomba csudijó, fűszerezés rendben. A tésztának viszont kicsit túl kukoricalisztes-poros íze van és az a tojás mégis jól jött volna bele, elsődlegesen a fehérje, habként, hogy lazítsa :-(. Hétvégén nem lesz post, megyünk a szüleimhez, kényeztetésre :-))) Ja, a fagyigépet viszem!

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az viszont tök jó, ahogy leírod mi történt. Én is mindig így főzök, elképzelek valamit, aztán esetleg tök másként alakul:)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya