Csirkemáj feketeerdei köntösben




Tegnap egyéb elfoglaltságaink miatt az összes konyhatudományom egy görögsaláta elkészítéséig terjedt. Ma pótoltam egy kicsit. Tegnap este, amikor közvélemény kutatást tartottam a "mit főzzek holnap?" témakörben, a csirkemáj nyert. Viszonylag gyakran készítem, majorannásan sütve serpenyőben, vagy valamilyen zöldséggel összesütve, esetleg valamilyen tésztás raguban. Ezúttal a sütőre esett a választásom és a hűtőben lapuló feketeerdei sonkára.

Az elkészítés roppant egyszerű, egy májlebenyt tekerek egy szelet sonkába. A tekerés közben elrejtek egy bazsalikom levelet és egy szelet szárított porcini gombát is, majd egymás mellé szorosan leteszem őket egy hőálló tálba. Sütőben kicsit letakarva átjárják egymást az ízek, gomba megpuhul, máj átsül, majd jön némi pirulás és már készen is állnak az én madárkáim. Viszont nem volt elegendő sonka itthon, így a maradékot friss majorannával tekertem körbe. Végre egyszer előnyét is látom a gyorsítón nevelt, fénnyel felnyurgított áruházi fűszernövények kinézetének. Mellé egy kis krumplipüré és némi friss majoranna került.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

maulis írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Copyright @ 2007-2009 lilahangya