Rózsavizes szilvakompót




Mikor megvettük a rózsavizet előszőr azt hittem rózsaízű lesz tőle az étel. De inkább rózsaillatú, azt hiszem. Olyan illatosízű, vagy nem is tudom. Azt is hittem mindenféle illatosízű krémeket, habokat fogok vele gyártani. Egy-két dologban ki is próbáltam, de többnyire inkább csak kinyitom, beleszagolok és visszateszem a polcra. Jó az illata, hmmm, nagyon jó!
Aztán Heidi oldalán olvastam ennek a rózsavizes szilvakompótnak a receptjét. Kipróbáltam, kicsit változtattam az arányokon (kis adagon próbálkoztam). Az egész konyha illatozott, aztán végül megkóstoltam, megérte! Azt hiszem egy panna cotta kísérője lesz a hétvégén.

Hozzávalók :
Kb. 600 g magozott szilva
1 citrom leve
250 g cukor
3 tk rózsavíz

A szilvát kisebb darabokra vágtam, meglocsoltam a citromlével, megszórtam a cukorral, majd alaposan összekevertem. Meghintettem a rózsavízzel és úgy egy órára félretettem. A pihenőidő után felforraltam, leszedtem a habját, majd addig szotyogtattam alacsony hőmérsékleten, míg a leve finoman ragadós nem lett. Üvegekbe töltve felhasználásig hütőben tárolom.

Egy éve készült:
Balzsamecetben pácolt sült csirke

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Köszi. Jó kis holnapi program.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya