Gombás-húsos ragú zöldfűszeres buciban sütve





Olyan, mint egy ideális csukott szendvics. Husi, gomba, camembert sajt, kevés kapribogyó és ropogós zöldfűszeres buci. Ideális munkahelyi ebéd is lehetne akár. Elkészítése sem bonyolult, míg a tészta kel, a ragu elkészíthető, majd csomagolás után mehet is a sütőbe.

Hozzávalók 6 bucihoz:500 g kenyérliszt
20 g élesztő
3 dl víz
4 ek olivaolaj
1 tk cukor
1.5 tk só
1 ek metélt rozmaring
1 ek metélt bazsalikom

Az élesztőt felfuttatom a cukorral a 3 dl langyos vízben. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, majd az olajat. Simára dagasztom. Viszonylag lágy tésztát kapok. Fél órát kelni hagyom, majd beledagasztom a finomra metélt zöldfűszereket. Újabb fél óra kelesztés után átgyúrom, majd ismét fél órát pihentetem. Eközben elkészítem a tölteléket.

A raguhoz:
1 csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél dl száraz sherry
1 csészényi szeletelt gomba
2 ek kapribogyó
olivaolaj
só, fehérbors

A vöröhagymát és a fokhagymát finom kockákra metélem, a húst kis kockákra vágom és a gombát is felkockázom. A húst kevés olajon, forró serpenyőben megpirítom, majd kiszedem egy tányérra. A hagymákat kevés olajon üvegesre párolom, majd felöntöm a sherryvel. Pár percig szotyogtatom, hogy elforrjon az alkohol belőle, majd visszateszem a húst, sózom, borsozom, végül hozzáadom a kapribogyót is.

Mikor megkelt a tészta hat részre vágom, kézzel úgy fél centi vastag, kb 20 centi átmérőjű körökké nyújtom. A körök közepébe egy-két kanál ragut teszek, rá egy darabka camembert sajtot, majd ráhajtogatom a tésztát. Még húsz percig kelesztem, végül 220 C-on kb. 25 perc alatt ropogósra sütöm.


Egy éve készült:
Édes chiliszósz

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

finom lett nagyon :) ideális kiránduló szendvics

Copyright @ 2007-2009 lilahangya