Olyan, mint egy ideális csukott szendvics. Husi, gomba, camembert sajt, kevés kapribogyó és ropogós zöldfűszeres buci. Ideális munkahelyi ebéd is lehetne akár. Elkészítése sem bonyolult, míg a tészta kel, a ragu elkészíthető, majd csomagolás után mehet is a sütőbe.
Hozzávalók 6 bucihoz:500 g kenyérliszt
20 g élesztő
3 dl víz
4 ek olivaolaj
1 tk cukor
1.5 tk só
1 ek metélt rozmaring
1 ek metélt bazsalikom
Az élesztőt felfuttatom a cukorral a 3 dl langyos vízben. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, majd az olajat. Simára dagasztom. Viszonylag lágy tésztát kapok. Fél órát kelni hagyom, majd beledagasztom a finomra metélt zöldfűszereket. Újabb fél óra kelesztés után átgyúrom, majd ismét fél órát pihentetem. Eközben elkészítem a tölteléket.
A raguhoz:
1 csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél dl száraz sherry
1 csészényi szeletelt gomba
2 ek kapribogyó
olivaolaj
só, fehérbors
A vöröhagymát és a fokhagymát finom kockákra metélem, a húst kis kockákra vágom és a gombát is felkockázom. A húst kevés olajon, forró serpenyőben megpirítom, majd kiszedem egy tányérra. A hagymákat kevés olajon üvegesre párolom, majd felöntöm a sherryvel. Pár percig szotyogtatom, hogy elforrjon az alkohol belőle, majd visszateszem a húst, sózom, borsozom, végül hozzáadom a kapribogyót is.
Mikor megkelt a tészta hat részre vágom, kézzel úgy fél centi vastag, kb 20 centi átmérőjű körökké nyújtom. A körök közepébe egy-két kanál ragut teszek, rá egy darabka camembert sajtot, majd ráhajtogatom a tésztát. Még húsz percig kelesztem, végül 220 C-on kb. 25 perc alatt ropogósra sütöm.
Egy éve készült:
Édes chiliszósz
1 megjegyzés:
finom lett nagyon :) ideális kiránduló szendvics
Megjegyzés küldése