Fenyőmagos pulykacomb
Hozzávalók:
2 db pulyka felsőcomb
100 g fenyőmag
3 gerezd fokhagyma
1-1 ek metélt rozmaring és petrezselyem
100 g krémes fetaA töltelékhez a fenyőmagot zsiradék nélkül serpenyőben megpirítom, majd a rozmaringgal, petrezselyemmel, három gerezd fokhagymával és a fetasajttal együtt összeturmixolom. Nem baj, ha a magok kicsit darabosak maradnak. A combokon a bőrt egyik oldalról fellazítom és ugyanezen az oldalon a húsba is zsebet vágok. A tölteléket betöltöm részben a húszsebekbe, részben a bőr alá, s ha marad egy kevés, akkor a combok tetejére halmozom. Aláöntök egy kevés vizet, majd fóliával letakarva, 180C-on 2.5 órát sütöm.
Erdei gombás burgonya gratinHozzávalók:
1 kg burgonya
250 g barnacsiperke
1 marék szárított gomba
500 ml húsleves
1 gerezd fokhagyma
kakukkfű
vaj
Az erdei gombát 3 dl melegvízbe áztatom és legalább egy órán át ázni hagyom. A csiperkét vastagabb szeletekre vágom, kevés vajon megpirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A beáztatott erdei gombát leszűröm, de a levét félreteszem, még szükség lesz rá. Hozzákeverem a gombát a csiperkéhez, pár percig együtt pirítom. Mikor szép pirosra sült megsózom és meghintem friss kakukkfűvel. A meghámozott burgonyát vékony karikákra szelem (uborkareszelőn lereszelem). Egy tűzálló tálat kivajazok, majd rétegesen megtöltöm a krumplival és a gombakeverékkel. Végül leöntöm a gombalével elkevert húslevessel, megszórom egy kevés kakukkfűvel és pár darabka vajjal, majd fedetlenül két órán át sütöm. Gyakorlatilag egyszerre sült meg a hússal. A teteje ropogós, belseje krémesen puha, finoman gombás ízű.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése