A húst óvatosan lefejtettem a gerincről, szép nagy darabokban le is jött. Egy fél fej brokkolit rózsáira szedtem és roppanósra pároltam. Egy fej hagymát csíkokra vágtam, majd 5 dkg vajon némi sóval megfonnyasztottam. Rádobtam a húst és 1 dl konyakkal flambíroztam. Mikor végre elaludt a naaagy tüzijáték, (merthogy volt ám minden :-) ) hozzáadtam egy bögre borsót és egy kevés csemegekukoricát. Mikor összepárolódott mehetett a brokkoli bele, végül belemorzsoltam egy kevés kéksajtot. Kifőztem egy adag nudlit (gnocchit, de lehet tésztát is) és óvatosan beleforgattam a raguba, majd frissen őrölt rózsaborssal meghintettem. Fél órás vacsi ez is és szép színes lett. Mondtam már, hogy imádom a színes kajákat?
Nyúlgerinc kéksajtos zöldségraguval
Bejegyezte: Lilahangya
Vasárnap délelőtt rágyógyultunk az olimpiai, majd a Forma-1 közvetítésekre mindketten. Ennek következtében csak késő délután ebédeltünk. Ráadásul TS volt a varázsló, nem is akármilyen menűvel. Nyúlgerincből főtt a húsleves, amit vörösboros szívragu követett petrezselymes, túrós nudlival (alaktalansága miatt gnocchinak nem hívnám). Remélem Párom billentyűt ragad és megírja a szívragu posztját, ugyanis nagyon-nagyon finom lett. Na de, na de megmaradt a nyúlgerinc, elég tudatosan, másnapra terveztem belőle kanyarítani valamit. Eljött a másnap és a valami csak nem akart kiagyalódni. A nudliból nagyobb adag készült, egy része nyersen a hűtőben sürgős felhasználásra vár, a maradékból pedig végül a nyuszival ez a varocsánk lett.
A húst óvatosan lefejtettem a gerincről, szép nagy darabokban le is jött. Egy fél fej brokkolit rózsáira szedtem és roppanósra pároltam. Egy fej hagymát csíkokra vágtam, majd 5 dkg vajon némi sóval megfonnyasztottam. Rádobtam a húst és 1 dl konyakkal flambíroztam. Mikor végre elaludt a naaagy tüzijáték, (merthogy volt ám minden :-) ) hozzáadtam egy bögre borsót és egy kevés csemegekukoricát. Mikor összepárolódott mehetett a brokkoli bele, végül belemorzsoltam egy kevés kéksajtot. Kifőztem egy adag nudlit (gnocchit, de lehet tésztát is) és óvatosan beleforgattam a raguba, majd frissen őrölt rózsaborssal meghintettem. Fél órás vacsi ez is és szép színes lett. Mondtam már, hogy imádom a színes kajákat?
A húst óvatosan lefejtettem a gerincről, szép nagy darabokban le is jött. Egy fél fej brokkolit rózsáira szedtem és roppanósra pároltam. Egy fej hagymát csíkokra vágtam, majd 5 dkg vajon némi sóval megfonnyasztottam. Rádobtam a húst és 1 dl konyakkal flambíroztam. Mikor végre elaludt a naaagy tüzijáték, (merthogy volt ám minden :-) ) hozzáadtam egy bögre borsót és egy kevés csemegekukoricát. Mikor összepárolódott mehetett a brokkoli bele, végül belemorzsoltam egy kevés kéksajtot. Kifőztem egy adag nudlit (gnocchit, de lehet tésztát is) és óvatosan beleforgattam a raguba, majd frissen őrölt rózsaborssal meghintettem. Fél órás vacsi ez is és szép színes lett. Mondtam már, hogy imádom a színes kajákat?
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
vágyakozva olvasom a sokadik nyúlreceptedet! hol veszed a nyulat?
Grenadine, szerencsere a testveremek tartanak otthon nyulat, igy ha hazamegyunk a szuleimhez eleg gyakran kapunk toluk.
jaa, így könnyű :))
Nagyon jól hangzik ez a ragu, a képről is látszik, hogy milyen szép tarka volt a tányér és gondolom finom is ;)
A nyulakat ugye megtisztítva, azaz konyhakészen kapjátok? Vagy Ti húzzátok még le a bőrét stb.?
Beatbull, igen, konyhakeszen kapjuk, tesom parja mindig olyan kedves, hogy megnyuzza, tisztitja, s ha kerjuk fel is darabolja.
Megjegyzés küldése