Vörösáfonyás, narancsos kacsamell




Még a hétvégén készült, de csak most van érkezésem megírni, hogy milyen fincsi is lett. Sem összetevőre, sem ízesítésre nem bonyolult. Két fő részére kiadós ebéd, még akár egy Kicsicsaj méretű egyénnek is bőven jut.

A hozzávalók:
2 db bőrös kacsamell
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 narancs
2 ek aszalt vörösáfonya


Az én párom egy igazán rendes pasi. Bevásárlás után önként és dalolva tisztítja, aprítja és porciózza a húst. így a fagyasztóban szunnyadó kacsamellek is gyönyörűen beirdalva várták, hogy terítékre kerüljenek. A sóval bedörzsölt kacsamelleket felforrósított serpenyőben előszőr bőrükkel lefelé pirosra sütöttem, majd megfordítva szintúgy kapott pár percet, végül irány egy sütőtál. Ugyanebben a zsiradékban megfonnyasztottam a hagymát, majd hozzáadobtam a vörösáfonyát. Rövid párolás után az egészet a kacsamellek köré öntöttem, a húst pedig megszórtam finomra vágott fokhagymával. Letakarva egy órát sült 180 C-on, majd mellé raktam a gerezdekre szedett narancsot és még fél órányit sütöttem. Főtt, majd a kacsa szaftjával serpenyőben átpirított, petrezselyemmel meghintett burgonyát ettünk hozzá.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon finom fogás, én is szeretem, de az egy óra sütési idő nekem kicsit soknak tűnik, nem szárad így ki? Ízlés dolga persze, de szerintem leginkább akkor finom, ha a közepe rózsaszín, ezért hívják kacsamell-steaknek is néha. Próbáld ki egyszer így angolosan is, olyan zamatos tud lenni!

Lilahangya írta...

Ami kimaradt, hogy folia alatt sult, majd a naranccsal a vegen fedetlen. ki igy nem szaradt ugyan, de legkozelebb biztos rovidebb ideg sutom majd

Copyright @ 2007-2009 lilahangya