Rumos Meggy



Elkértem Verától isteni rumos meggyének a receptjét, kiderült, hogy egy Nők Lapjában megjelent recept fecni. Lajos Maritól származik. Bár azon sem lepődnék meg, ha eredetileg Vera receptje lenne, csak Mari írta le. Mivel olyan jó barátok, hogy szinte össze vannak nőve. Mindenesetre a recept vége úgy szól, hogy 1 hónap múlva fogyasztható. Márpedig ha karácsonyra akarok ilyet, akkor most kell elkészíteni. Így minálunk a karácsonyi készülődés ezen a hétvégén hivatalosan is kezdetét vette.

Hozzávalók:
  • 1 kg meggy
  • ½ kg cukor
  • ¼ l rum
  • 1 l konyak
Az ötlet még a múlt hét végén fogant meg bennem, mikor anyósom el kezdte sorolni, hogy hányféle süteményt is fog készíteni. Ekkor mondtam, hogy rumos meggyes kókuszgolyó is kellene. Magamra vállaltam, de persze nem ebből fog készülni. :). (Elválaltam a zserbót is. De, hogy abból mi lesz?) Már csak egy problémával kellett megbírkóznom. Rumos meggyet nyáron kell elkezdeni. Mikor ropogós érett a megy, kemény és friss. Rövid tanakodás után a fagyasztott nyersanyag mellett döntöttem. Ráadásul csak magozott van. Mindegy is, mivel a recepten igazából nem változtat.

A meggyet és a cukrot egymásra rétegezem, a rumot konyakot ráöntöm. Napra teszem, míg a cukor elolvad és annyi levet ereszt, hogy teljesen ellepje. Utána hűvös sötét helyre teszem " 1 hónap múlva fogyasztható". Vigyázat, nagyon magas az alkoholtartalma, mivel a sok cukor nagy része is megerjed.

(Fénykép a fényviszonyok miatt holnap.)

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

RitaMira írta...

Szia!
Látom elég rég írtad már...
Igazából most állnék neki, méghozzá bonbonba tölteném. 2 hét alatt jó lehet? elég plötty az állaga a fagyasztott meggynek,mi van akkor ha aszaltat áztatok bele? :)
Válaszod előre is köszönöm :)

Lilahangya írta...

Szia, szerintem jó lesz az úgy is! Két hét alatt lesz ideje felszívni a nedvességet és az alkohol is jól átjárja!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya