Az arányokkal játszottam egy kicsit, csak úgy ahogy sikerült, extra zselésítő cukrot nem használtam:
Kb. 1.5 kg alma
4 kisebb narancs
4 ek méz
30 dkg cukor
1 nagy citrom
1 lime
késhegynyi szegfűszeg
1 tk fahéj
1 kk szerecsendió
7 szép almát hámoztam meg és kivájtam a magházukat. Feldaraboltam kis kockákra és meglocsoltam egy nagy citrom és egy lime levével. Négy kisebb narancs héját lereszeltem, majd belefacsartam a levüket, kivájtam a húsukat. Feltettem főni, mikor kellő mennyiségű levet eresztett kapott bő négy evőkanálnyi vegyes virágmézet, no meg a fűszereket (fahéjat, szerecsendiót, pici szegfűszeget). Kb. 1gy óra 20 percig szotyorgott, az utolsó fél órában kapott még 30 dkg cukrot. Azon forrón csini kis üvegekbe töltöttem, kupak rá, fejreállítva hagytam kihülni, aztán irány a polc, no meg a próbaüvegnek a hűtő. A próbáig nem is kellett sokáig várni, ma csini kis palacsinták sültek, simák, no meg aszaltáfonyás-csokicseppesek is.
6 megjegyzés:
megnéztem déméter blogját. az egyik fotó meglepő hasonlatosságot mutat C&V narancskrémes linzerének fotójával - illetve, ugyanaz ..
Szomoruan lattam, hogy igazad van... csalodas, nagy!
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a narancsok fehér hártyáját is beleraktad a lekvárba vagy csak a kifacsarás után megmaradt rostos gyümölcshúst. Köszi.
Kifacsartam a narancsot, majd egz teaskanallal meg annzi levet es hust, amennyit tudtam, tehat a feher resz nem ment bele, de meg igy is egy leheletnyit kesernyes lett, de fincsi
Köszönöm! Ki fogom próbálni! :)
Azt hiszem ez az a recept, amit én is valamikor vélhetöen az NLC-röl szedtem le és lassan egy éve a konyhában lóg a falon kipróbálásra. Ezek szerint érdemes :-)
Megjegyzés küldése