Mákkrémes rétes epermártással



Nem tudom mi történt velem, de szemet vetettem a hűtőben várakozó darált mákra. Volt itthon egy csomag réteslap, tavaszi tekercset készítettem a nagyobb részéből, de maradt pár lap. Ebből született ez az egyszemélyes desszert. A tölteléke a vaníliafagyinál szokásos vaníliás krém volt (5 tojás sárgája, 3 dl tejszín, 2 dl tej, 6 ek cukor, sok vanília), amibe belekevertem két evőkanálnyi kukoricalisztet, hogy sűrűbb legyen. No meg egy kanál darált mákot tettem és egy kevés citromhéjat reszeltem. A mákkrémet még tegnap elkészítettem, mindenféle előre megfontolt szándék nélkül. Csupán az aprótalpú jelenlétnek köszönhetően úgy alakult, hogy tegnap nem tudtam befejezni a rétest. Persze ennek az lett a vége, hogy mákkrém kissé megfogyatkozott, mire oda került a sor, hogy célirányosan a rétestésztába kerüljön. S ha már így alakult megbolondítottam az egészet egy kis eperszósszal. Ehhez egy kisebb csomag mirelit epret felfőztem egy kevés cukorral és fél citrom levével, majd pürésítettem. Kár, hogy csak ennyi maradt...

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Hát ez nagyon finom lehetett!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya