Csokis mandulás keksz



Mégpedig nagyon csokis. Benne kisebb nagyobb étcsokidarabok és manduladarabkák. Úgyis mondhatnám csokifüggőknek és egyáltalán, átmeneti rosszkedvben szenvedőknek amolyan kedvderítő. Ja és nem lehet egynél megállni. Amit még majd érdemes lesz kipróbálni az esetleg egy kis mazsola, vagy más savanykás aszalt gyümölcs, mondjuk rumba áztatva? Eredeti recept pekándióra hangolva itt lelhető.

Hozzávalók:
200 g étcsoki
100 g vaj
50 g barnacukor
85 g cukor
1 ek vanília
1 tojás
100 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 marék mandulatüske

A csoki felét vízfürdőn felolvasztottam, a másik felét pici darabkákra vágtam. A felolvadt csokiba belekevertem a cukrot, vaníliát és a vajat. Mikor picit meghült belekevertem a tojást, majd a szódabikarbónával kevert lisztet. Végül beleforgattam a maradék csoki nagy részét és a mandula nagy részét. Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal kis halmokat tettem, rá még egy kevés mandula és csokidarabka, majd 180 C-on 12 percig sütöttem. 30 darab lett belőle.



Egy éve készült:

Lemon-poppy seed cake

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

hmm....
ehhez most nagyon kedvet kaptam, én amolyan csoki függő vagyok :)
főleg étcsoki, de ez az édes is tetszeni fog :D

muzsi írta...

Ez felért egy terrorista támadással...

Doctor Pepper írta...

huu, az a felső kép nagyon-nagyon tetszik... a süti meg elég komoly sokkot okozott így ebédidőben:)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya