Hozzávalók:
1 nyúl combjai
2 citrom
3 ek darabos citrom-narancs lekvár
3 ek olivaolaj
1 nagy fej hagyma
jó sok friss kakukkfű
só
Kifacsarom másfél citrom levét, majd simára keverem a lekvárral és az olajjal, no meg 2-3 tk sóval. A nyúlcombokat itt-ott bevagdosom, a zsebecskékbe friss kakukkfűágacskákat gyömöszölök, majd egy tűzálló tálba teszem. A maradék citromot cikkelyekre vágom és a hús köré teszem, ugyanígy teszek a nagyobb darabokra vágott hagymával. A combokat alaposan megkenegetem a citromos, olajos szósszal. Letakarva hűtőben pár órát pihentetem (nálam egy napot érlelődött), majd 180C-on letakarva a nyúl korától függően minimum 2 órán át sütöm. Én most három órát adtam neki, így a hús omlósan puha lett. Fokhagymás, sáfrányos szeklicével főzött gerslivel tálalom.
2 megjegyzés:
Álomszép! Imádom a nyulat és a kakukkfüvet is, s így enyhén gyümölcsösen ... ahh, igazán az én vonalam ;) Továbbra is irigyellek a nyúlellátottságotokért!
Nagyon jó kombináció! ÉS nagyon éhes lettem:-)))
Megjegyzés küldése