Citromos, kakukkfüves nyúlcomb



Ismét sült nyúl, ezúttal a nyúlhoz egészen szokatlan kísérőkkel. Mégpedig citrommal és narancs-citrom lekvárral. No meg sok-sok kakukkfűvel. A citrusoktól pikáns, a lekváros páctól enyhén ragadós, egészen finoman karamellizálódott lett a hús.

Hozzávalók:
1 nyúl combjai
2 citrom
3 ek darabos citrom-narancs lekvár
3 ek olivaolaj
1 nagy fej hagyma
jó sok friss kakukkfű


Kifacsarom másfél citrom levét, majd simára keverem a lekvárral és az olajjal, no meg 2-3 tk sóval. A nyúlcombokat itt-ott bevagdosom, a zsebecskékbe friss kakukkfűágacskákat gyömöszölök, majd egy tűzálló tálba teszem. A maradék citromot cikkelyekre vágom és a hús köré teszem, ugyanígy teszek a nagyobb darabokra vágott hagymával. A combokat alaposan megkenegetem a citromos, olajos szósszal. Letakarva hűtőben pár órát pihentetem (nálam egy napot érlelődött), majd 180C-on letakarva a nyúl korától függően minimum 2 órán át sütöm. Én most három órát adtam neki, így a hús omlósan puha lett. Fokhagymás, sáfrányos szeklicével főzött gerslivel tálalom.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Álomszép! Imádom a nyulat és a kakukkfüvet is, s így enyhén gyümölcsösen ... ahh, igazán az én vonalam ;) Továbbra is irigyellek a nyúlellátottságotokért!

Névtelen írta...

Nagyon jó kombináció! ÉS nagyon éhes lettem:-)))

Copyright @ 2007-2009 lilahangya