8 db csirke alsócomb
1 nagyobb padlizsán
4 szem paradicsom
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 szál póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
kb. 125 g kisebb barnacsiperke
4 ek magozott fekete olajbogyó
3-4 ág kakukkfű
10 bazsalikomlevél
fél dl száraz sherry
olivaolaj
só, bors
Az elkészítése pedig roppant egyszerű. A csirkecombokat megmossuk, bőrüket eltávolítjuk, majd egy tűzálló tálban megágyazunk nekik (én ezúttal egy pataki tálban készítettem): A karikákra vágott póré felét, 2 gerezd nagyobb szeletekre vágott fokhagymát, a kb. fél centis karikára, majd a csíkokra vágott padlizsán felét, pár szem negyedelt gombát és a 2 szem cikkekre vágott paradicsomot a tűzálló tál aljába dobáljuk. Az egészet enyhén megsózzuk, borsozzuk és meghintjük pár nagyobb darabokra tépett bazsalikomlevéllel végül kevés olivaolajjal meglocsoljuk. Ezen szépen elrendezgetjük a besózott csirkecombokat, majd a maradék zöldséget rápakoljuk. Megszórjuk az olajbogyóval, bazsalikom maradékával és néhány ág kakukkfűvel. Egy tálban villával összetörjük a konzerv paradicsomot, elkeverük a sherryvel,
sóval, borssal ízesítjük, majd az egészet a zöldséges hús tetejére öntjük. 170 C-os sütőben lefedve sütjük 50 percig, majd fedél nélkül kap még egy fél órát. Amolyan szerencsés véletlen volt, hogy mikor ez elkészült épp mehetett a sütőbe a dagasztott, kelesztett lepénykenyérke, így friss, ropogós héjú kenyérrel tunkoltuk ezt a pompás paradicsomos szaftot. Friss érett paradicsomból persze még finomabb...
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik, el is készítem! :-)
Még az ízét is érezni vélem :)
Megjegyzés küldése