Két személyre:
20 dkg darálthús
2 tk kapribogyó
kb. 1.5 ek kukoricadara
só, chili
1 kaliforniai paprika
20 dkg mirelit zöldbab
fél szál póré
2 gerezd fokhagyma
0.5 l húsleves
egy csipet sáfrány
löttyintésnyi száraz sherry
kevés olivaolaj
A darálthúst sóval, chilivel fűszereztem csak, majd hozzákevertem a kukoricadarát és a kapribogyót. Kb. 20 percnyi állás után nedves kézzel kicsi gombócokat formáztam. Egy serpenyőben a szeletekre vágott fokhagymát és felkarikázott pórét megpirítottam. A kaliforniai paprikát csíkokra vágtam és a zöldbabbal együtt az alaphoz adtam. Néhány perc pirítás után felöntöttem a húslevessel, beleszórtam a sáfrányt, majd szépen belepakoltam a gombóckákat. Mikor a zöldségek megpuhultak hozzáöntöm a sherryt, gyakorlatilag ízlés szerinti mennyiséget, de túl sokat nem érdemes. Miután kiment az alkoholtartalma mérsékeltem a hőt és fedő alatt puhára főztem a gombóckákat. Párolt rizzsel tálaltam. Igazán finom lett, enyhén csípős, jól érezhetően sherrys-sáfrányos ízzel és színnel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése