150 g marcipán
4 közepes méretű tojás
120 g cukor
3 lap zselatin
1 ek vaníliakivonat
25 ml rum
400 ml tejszínhab (200 ml habtejszínből)
2-3 ek mirelit málna
100 g aszalt sárgabarack
2 dl narancstea
Az aszalt sárgabarckot úgy négy órával a desszert készítése előtt beáztattam. A marcipánt kislyukú reszelőn finomra reszeltem. A zselatint hideg vízbe áztattam és félretettem. A marcipánt a cukorral, tojással és rummal együtt vízfürdőn 10 percig habverővel habosítottam. A végére a marcipán és a cukor is teljesen felolvadt és egy viszonylag sűrű, de habos masszát kell kapnom. Mikor elkészült a tűzről levéve apránként hozzáadagoltam a kinyomkodott zselatint és további öt percig habosítottam, majd lehűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem, majd a teljesen lehűtött masszába forgattam. Egy kisebb tortaformát és egy őzgerincformát kibéleltem folpackkal, majd kiraktam a sárgabarackkal és málnával. A masszát szétosztottam a formákba és lefedve fagyasztóba tettem. Tálalás előtt tányérra borítottam és mirelit gyümölcsöt adtam mellé. A desszert nem fagyott keményre, így nem kellett sokkal a fogyasztás előtt előkészíteni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése