Joghurtos csirke cukorborsó hüvellyel



A borsó mindig is nagy kedvencem volt, de valahogy soha nem ettünk cukorborsó hüvelyt, maximum gyerekes csínytevésből oviban. Első találkozásom még jó tíz éve esett meg vele, egy München közeli kisváros piacán. Aztán el kellett telnie újabb öt évnek és odébb kellett költöznöm 20000 km-rel ahhoz, hogy rajongójává és még ha csak átmenetileg is, de rendszeres fogyasztójává váljak a sznupinak (merthogy snowpea után szabadon nálunk sznupi a neve). Itthon azóta, ha szezonja van előfordul a tányérunkon, no meg azért néha csak a habzsidőzsi kedvéért is. Most karácsonyi menű része lett volna eredetileg, aztán valahogy kimaradt, megmaradt. Lett belőle finom wokban készült ebéd Szilveszter előtt pár nappal.

Hozzávalók 3 személyre:
1 csirkemell filézve
2 pohár natúr joghurt
2 nagy gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
1 doboz borsóhüvely (kb. 15-20 dkg lehetett)
fél piroshusú paprika (pl. kápia)
kevés angolzeller
1 bögre főtt jázminrizs
2 ek napraforgóolaj

fehérbors

A csirkemell filét csíkokra, majd kisebb darabokra vágtam. A natúr joghurtot összekevertem a finomra vágott fokhagymával és petrezselyemmel, sóval, borssal, majd a húst belekevertem és félretettem úgy bő 2 órára. A pácolás után a wokot felforrósítottam, majd kevés olajon hirtelen megsütöttem a húst. Mikor megsült hozzádobtam a borsóhüvelyt és 1 bögrényi kis darabokra vágott angolzellert, végül a karikákra vágott paprikát. A zöldségeket nem sütöttem túl, még finom roppanósak maradtak. Enyhén utánsóztam, borsoztam, végül belekevertem a főtt rizst. Az egészet óvatosan átforgattam és megszórtam még egy kevés petrezselyemmel.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya