Hozzávalók 3 személyre:
1 csirkemell filézve
2 pohár natúr joghurt
2 nagy gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
1 doboz borsóhüvely (kb. 15-20 dkg lehetett)
fél piroshusú paprika (pl. kápia)
kevés angolzeller
1 bögre főtt jázminrizs
2 ek napraforgóolaj
só
fehérbors
A csirkemell filét csíkokra, majd kisebb darabokra vágtam. A natúr joghurtot összekevertem a finomra vágott fokhagymával és petrezselyemmel, sóval, borssal, majd a húst belekevertem és félretettem úgy bő 2 órára. A pácolás után a wokot felforrósítottam, majd kevés olajon hirtelen megsütöttem a húst. Mikor megsült hozzádobtam a borsóhüvelyt és 1 bögrényi kis darabokra vágott angolzellert, végül a karikákra vágott paprikát. A zöldségeket nem sütöttem túl, még finom roppanósak maradtak. Enyhén utánsóztam, borsoztam, végül belekevertem a főtt rizst. Az egészet óvatosan átforgattam és megszórtam még egy kevés petrezselyemmel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése