Fél adagot készítettem, de lehetett volna teljes adagot is, azon nyomban elfogyott volna.
3 fő részére:
2 dl tejszín
2 dl tej
2 ek porcukor
1 ek kandírozott ibolya plusz a díszítéshez
2 lap zselatin
A kandírozott ibolyát mozsárban kevés cukorral porrá törtem, majd összekevertem a porcukorral. A tejet a tejszínnel és az ibolyás porcukorral forrásig melegítettem, majd folyamatos kevergetés mellett beletördeltem a zselatint. Talpas poharak alába pár szem ibolyát dobtam és rászűrtem a kész keveréket. Hidegre állítottam, kb. négy órára, persze egy egész éjszaka jobb lett volna, de ki bírja addig :)
3 megjegyzés:
És ezzel pályázhattál volna a lilaételes VKF!-re :-) (már ha azt írtam volna ki:-))
Pár hónapja vettem egy zacskó szárított bio ibolyát, a gyönyörű színe miatt. Azóta gondolkozom, mire is használjam! Kipróbálom erre a Te lila vonaladra!:-
Gabojsza, alcsoportnak még kiírhatod, tökéletesen meg tudnék felelni!:-)))
decemberben nekunk a masik vkf eselyes a szines kajak lettek volna, adott szinkombinaciokkal (azert lattam mar a hazai bloggereknel is egynehany elvetemult szinu kajat), lehet, hogy lenne ra nemi erdeklodes...
Megjegyzés küldése