Kandírozott ibolyás panna cotta



Ha már lett az az adag ibolyás porcukor és bennem némi csalódás, hogy szárazon eldörzsölve nem kapok igazán élénk ibolyaszínt (bezzeg ha csak egy csepp víz is rácseppen), valahogy egyértelmű lett, hogy panna cotta adalékaként is kipróbálom.

Fél adagot készítettem, de lehetett volna teljes adagot is, azon nyomban elfogyott volna.

3 fő részére:
2 dl tejszín
2 dl tej
2 ek porcukor
1 ek kandírozott ibolya plusz a díszítéshez
2 lap zselatin

A kandírozott ibolyát mozsárban kevés cukorral porrá törtem, majd összekevertem a porcukorral. A tejet a tejszínnel és az ibolyás porcukorral forrásig melegítettem, majd folyamatos kevergetés mellett beletördeltem a zselatint. Talpas poharak alába pár szem ibolyát dobtam és rászűrtem a kész keveréket. Hidegre állítottam, kb. négy órára, persze egy egész éjszaka jobb lett volna, de ki bírja addig :)

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Gabojsza írta...

És ezzel pályázhattál volna a lilaételes VKF!-re :-) (már ha azt írtam volna ki:-))

Mamma írta...

Pár hónapja vettem egy zacskó szárított bio ibolyát, a gyönyörű színe miatt. Azóta gondolkozom, mire is használjam! Kipróbálom erre a Te lila vonaladra!:-

Gabojsza, alcsoportnak még kiírhatod, tökéletesen meg tudnék felelni!:-)))

Lilahangya írta...

decemberben nekunk a masik vkf eselyes a szines kajak lettek volna, adott szinkombinaciokkal (azert lattam mar a hazai bloggereknel is egynehany elvetemult szinu kajat), lehet, hogy lenne ra nemi erdeklodes...

Copyright @ 2007-2009 lilahangya