Vérnarancsos karamellkrém rétestésztában sütve




Egy gyors desszert, főleg, ha picit előkészülünk rá. Mondjuk úgy, hogy a karamellkrémet előre elkészítjük. Finom melegen is, langyosan is, de talán hidegen a legjobb. Pláne friss eperrel. Vigyázat, édes!!!

Hozzávalók:
50 g cukor
50 g barnacukor
késhegynyi fahéj
2 vérnarancs leve
250 ml tejszín
200 ml tej
4 tojás sárgája
4 ek cukor
csipet só
1 tk vaníliakivonat
1 csomag rétestészta

A cukrokat keverés nélkül karamellizáljuk. Mikor már szép aranybarna színe van hozzáöntjük a vérnarancsok levét, fahéjjal fűszerezzük és jó sűrű sziruposra főzzük. A tejet és tejszínt felforraljuk, a tojások sárgáit cukorral jó habosra keverjük, majd egy merőkanálnyi forró tejjel simává keverjük. Végül az egészet a maradék tejbe öntjük és krémmé főzzük. Mikor elkészült belekeverjük a karamellt. Ha idáig eljutunk előző nap, maga a desszert készítése már tényleg csak pár pillanat. Néhány szufléformát, kisebb pitetálat kibélelünk 3-4 réteg réteslappal, úgy, hogy minden réteget megkenünk kevés olajjal. Belekanalazzuk a krémet, majd irány a nagyon forró sütő. 220 C-on 10-15 perc és kész is. Még forrón belenyomkodom a felezett vagy tetszés szerint darabolt epret és csak várni kell, hogy ehetővé hüljön. Nálam, bárhogy igyekeztem is kimaradt egy kevés réteslap. Megkentem hát őket olajjal, majd meghintettem porcukor, finomra őrölt kandírozott narancshéj és pici fahéj keverékével. Feltekerem és ugyanúgy megsütöm, míg illatos, ropogós nem lesz.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Imádom az ilyen különleges és szokatlan desszerteket! Nagyon guszta! :)

Lilahangya írta...

s tegyuk hozza egyaltalan nem bonyolult!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya