Mascarponés banánfagyi mézes, balzsamos eperrel
Hozzávalók kb. 7 dl-hez:
3 jó érett banán
3 citrom leve
1 citrom héja
150 g mascarpone
méz
200 g eper
1 tk erdei gyümölcsös balzsamecet
kb. 1 ek méz
pár mentalevél
kevés kandírozott citromhéj
Az egyik citrom héját lereszelem, majd az összes citrom levét kifacsarom. Ha egy kis gyümölcshús is kerül bele sebaj! Az érett banánt feldarabolom, majd a citromlével és a mascarponéval turmixolom. Hozzáadom a a citromhéjat és mézzel édesítem. Nem baj, ha az ideálisnál kicsivel édesebbnek érzed fagyasztás előtt, fagyiként épp jó lesz! A mascarponétól kellően krémes lesz fagyasztás után is, meg amúgy sem fagyasztottam le a fagyigép tartályát... így én most csak két kicsi kuglóf formát választok, kibélelem fóliával, beleöntöm, majd fagyasztom. Mivel még bőven eperszezon előtt vagyunk és ízre elég lutri a gyönyörűséges import eper én mirelit epret használok a mézes eperhez. Szép pici szemekből álló dobozkám volt, még anyukám kertjéből. Ezeket megfelezem, egy bő mézpergetőnyi mézet csorgatok rá, meglocsolom pár csepp erdei gyümölcsös balzsamecettel és egy órára megfeledkezem róla (nehéz, ugyanis egyre illatosabb...). Tálaláskor a kuglóf formából tányérra borítom a fagyit, a fólia is szépen lejön. A tetejére és mellé epret kupacolok, majd megszórom egy kevés finomra metélt mentalevéllel és kandírozott citromhéjjal.
7 megjegyzés:
Jujjjj de szép! :o)
Hmmm...:))
Huhh, nincs még korán a fagyihoz? Én még meg vagyok fázva... Ám olyan jól néz ki, hogy szívesen beletorkoskodnék:)
Húúúúúúúúúúúúúú, de gyönyörű :-)
Pont tegnap vettem az Ikea-ban "pálcás fagyikészítőt" és pont ehhez kerestem valamilyen jó kis receptet:)))
De jo, akkor viszont nekunk is lesz egy utunk hetvegen az ikeaba...
Van rózsaszín piros és kék zöld 6 db-osak 490 Ft-ért:))
Megjegyzés küldése