Egy kisebb zacsi medvehagymát vettünk hétvégén a Nagycsarnokban, azt eszegetjük napok óta. Jutott ebbe a töltött burgonyába is. Merthogy medvehagymás körözöttet mindenképp akartam készíteni. Juh- és tehéntúróval vegyesen készült, no meg végül egy kis bacon is került bele...
Hozzávalók:
6 nagy szem burgonya
200 g juhtúró
200 g tehéntúró
100 g bacon
1 marék medvehagyma
A burgonyát héjában megfőzöm, ketté vágom, a belét kivájom. A túrókat összekeverem, a bacont vékony csíkokra vágom, a megmosott medvehagymát is finom csíkokra metélem. A juhtúró miatt, no meg a bacon miatt só nem igazán kell már bele. A keveréket a fél burgonyákba halmozom, végül jó forró sütőben aranybarnára sütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése