Spárga rétestésztában fokhagymás mártogatóssal



Tavaly sütöttem először , de akkor amolyan mellékszereplő volt csak egy adag rétestésztában sült tavaszi tekercs mellett. Pedig megéri nagyobb adagban is elkészíteni. Mamma fokhagymás maionesa blanca receptjét próbáltam ki hozzá, kicsit krémsajttal és joghurttal higítva. Igazi gyorsvacsi kerekedett belőle!

Hozzávalók:
8 db réteslap
24 db zöldspárga
sütéshez olaj

A spárgák végeit levágtam, majd hármasával olyan hosszúra vágtam őket, hogy kényelmesen becsomagolhatóak legyenek egy félbehajtott réteslapba. Csokorba kötöttem őket, majd sós vízbe állítva pár percig főztem, végül törlőpapírral leitattam a vizet róluk.. A réteslapokat széthajtogattam. Egy-egy hármas spárgacsomagot a réteslap bal oldalára, annak is középső harmadára fektettem. A lapot alul és felül ráhajtottam, majd vízzel megkentem a hajtásokat és feltekertem. Forró olajban ropogósra sütöttem.

Fokhagymás fehér majonézes mártogatóshoz:
1 pici fej újfokhagyma
100 ml tej
100 ml extra szűz olivaolaj
100 ml étolaj
só, bors
1 ek natúr krémsajt
150 ml natúr joghurt

A fokhagymát nagyobb darabokra vágtam és a turmix poharába tettem. Hozzáöntöttem a tejet és simára turmixoltam. Elővettem két kiló türelmet és három pár füldugót a családnak, merthogy hosszú és hangos menet következett! Szép lassan kis adagokban hozzácsorgattam a tejhez az olajakat, közben folyamatosan turmixoltam. Már-már azt hittem megvan a közelgő szülinapi ajándékom, ugyanis a botturmix egyre csak forrósodott anélkül, hogy a tej-olaj kombóban bármi nemű változás ment volna végbe, ám egyszer csak, mikor már úgy a 10. percet is elhagytuk el kezdett sűrűsödni. Hát nehéz menet volt... De a végeredmény miatt csak megérte! Gyorsan el is hittem, hogy így már jó lesz, sóztam, borsoztam. Felét félretettem más időkre. A maradékhoz pedig hozzáadtam egy evőkanálnyi natúr sajtkrémet és egy pohár joghurtot. Igazán kellemes kis mártás kerekedett belőle!

Hasonló alapanyagokból

4 megjegyzés:

duende írta...

Jajjj. A gyengém. :) Istenien néz ki. :)
Most tavasszal én is készítettem hasonlót, spenóttöltelékkel. Nem lehet abbahagyni! :)

Lilahangya írta...

Tenyleg nagyon eteti magat! En is szeretem mas toltelekkel, mas szosszal is...

VKOrsi írta...

ez valami meseszép!

Lilahangya írta...

koszi Orsi!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya