Édes chiliszószban sült kacsacomb grillezett ananásszal



Szeretjük az ananászt. Ennek ellenére sokszor bizony hetekig csak ül a hűtőben sorsára várva. Ez a mostani nem fagyiban végezte, ahogy eredetileg terveztem, hanem kacsacomb kísérője lett mazsolás rizs társaságában. A kacsacombot pedig édes chiliszósszal sütöttem meg. Meglepetésemre nem lett túl csípős, talán mehetett volna még egy-két kanálnyi, csak az ereje kedvéért. S hogy összességében édes lett-e az étel? Egyáltalán nem. Az édes íz a kacsahúson nem is érződött, az ananász és a mazsola édeskés íze pedig egyáltalán nem volt tolakodó.

Hozzávalók 2 főre:
2 db kacsacomb
fél liter húsleves (akár leveskockából is)
3 ek édes chiliszósz
1 ananász
5 dkg vaj
1 bögre jázminrizs
1 gerezd fokhagyma
50 g mazsola
1 ek olivaolaj

A kacsacombokat megtisztítom, majd egy kisebb tűzálló tálba teszem. A húslevest felforralom, belekeverek 3 ek chiliszószt, majd beforralom úgy a kétharmadára. Mikor elkészült a forró levest a húsra öntöm és lefedve forró sütőben 2 órán át sütöm. A legvégén 10 percet rápirítok, hogy szép színe legyen. Míg sül elkészítem a rizst és közvetlenül tálalás előtt az ananászt. A rizshez egy gerezd fokhagymát szeletekre vágok és egy evőkanálnyi olivaolajon illatosra sütöm. Hozzákeverem a mazsolát és enyhén karamellizálom. Hozzáadom a rizst, pár percig kevergetve pirítom, majd felöntöm 2 bögre vízzel, sózom és lefedve készre főzöm. Az ananászt meghámozom, kb. egy centi vastag szeletekre vágom. Egy teflon serpenyőben vajat olvasztok, majd az ananászszeleteket mindkét oldalukon grillezem.

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Lilahangya!

Eddig is gyakran olvastalak, de ma, amikor is egy pite receptet kerestem, vettem észre egy június 22-i bejegyzésedet...Kislányom június 18-án született-az idő tájt nem olvastam bloggokat-így utólag is, szívből gratulálok!!!

Lilahangya írta...

Nahat kedves Nevtelen en is gratulalok! S hogy van a kis holgy?

Belly, koszonom, igyekszem tovabbtunderkedni!

Névtelen írta...

Kis hölgy fogzik, ennek ellenére Ő remekül van (éjjel felsír, de nem ébred rá fel. Csak mi...)

Remélem kicsi iad még mindig jó étvágyú:)
Zsófi-alias Névtelen

Copyright @ 2007-2009 lilahangya