Főleg zöldbabbal. Két napja készült, hirtelen felindulásból, vacsorára. Azután, hogy elcsacsogtuk K-vel a délutánt, időről-időre felsóhajtva mit főzzünk vacsorára. Neki félig meddig már megvolt fejben a receptje, én viszont teljesen tanácstalan voltam - jó, az igazat megvallva nem volt semmi kedvem főzni. Aztán elhangzott az a bűvös pár szó, hogy citromos csirkemell (ami most nézem pulykamell igazándiból) és már be is indultak a fogaskerekek. Kevesebb, mint fél óra múlva Kicsicsaj már falatozott is.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filézve, csíkokra vágva
2 tojás
2 ek kukoricaliszt
1 csokor friss koriander
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
citromos chili
só
kb. 200 g wok zöldség
kb. 200 g egész zöldbab
1 zöld kaliforniai paprika
2 sonkahagyma
2 gerezd fokhagyma
napraforgó olaj bőségesen
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habverővel félkemény habbá vertem. Hozzákevertem 2 ek kukoricalisztet, majd a tojások sárgáját. Beleaprítottam a friss koriandert, belereszeltem a citromhéjat. Citromlevet adtam hozzá, sót és citromos chilit. Ebbe a masszába forgattam bele a húscsíkokat és kb. 20 percet állni hagytam. Amíg érett a husi 2 sonkahagymát hosszában negyedeltem, a fokhagymagerezdeket hosszabb darabokra vágtam, felcsíkoztam a paprikát és hagytam kiolvadni a mirelit zöldségeket. A wokban kb. 3 ujjnyi olajat melegítettem, a husit kisebb adagokban aranyszínűre sütöttem, papírtörölközön lecsepegtettem. Mikor elkészült az olaj nagy részét kiöntöttem és hirtelen megsütöttem a zöldségeket, sóztam, citromos chilivel megbolondítottam, végül visszatettem a husit és ezzel is pirítottam még egy picit.
1 megjegyzés:
Nagyon tetszik!
Valami hasonlóval szemeztem tegnap.....Meg is kellene valósítani
Megjegyzés küldése