Pirított burgonya brokkolival, bechamel mártással




Egy jó kis variáció köretre, ha már tényleg színes ételekre vágyunk, ha már unalmas a krumplipüré (az soha nem unalmas!!!), vagy épp valaki nem szereti a rizst. Főtt, arany ropogósra sütött krumpli, roppanósra párolt brokkoli és sajtos bechamel mártás, ja meg egy kis piros húsú paprika. Szép színes, no meg finom, nagyon finom!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
400 g brokkoli
2 kápia paprika
40 g vaj
40 g liszt
750 ml zöldségalaplé
100 ml tejszín
2 ek krémsajt
só, fehér bors
szerecsendió
fél csokor petrezselyem

A krumplit héjában, sós vízben megfőzöm, majd meghámozom, nagyobb darabokra vágom. A brokkolit kevés szódabikarbónás vízben 3-4 percig főzöm. A kápia paprikákat felszelem és vékony csíkokra vágom. A lisztet a vajon megpirítom, majd habverővel folyamatosan kevergetve felöntöm a felforrósított zöldségalaplével. Hozzáadom a tejszínt, sűrűsödésig keverem, belekeverek két kanálnyi tejszínes krémsajtot, ha még kell picit sózom, szerecsendiót reszelek hozzá, meg egy kis fehér borsot adok és kész is. Egy serpenyőben olivaolajon aranybarnára sütöm a krumplit, óvatosan hozzáforgatom a brokkolit (nem összetörni!), majd meghintem a kápia paprikával és friss petrezselyemmel. Tálaláskor meglocsolom a bechamellel. Önmagában is remek húsmentes vacsora. Mi kukoricalisztbe forgatott, citromos chilivel fűszerezett sült csirkemell darabkákkal ettük. A receptet a Lecker honlapján leltem.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya