Kakukkfüves túróstészta padlizsánban sütve




Múltkor mondott a tesóm egy jó padlizsán receptet, nem ment ki a fejemből, vettem hát padlizsánt, de kicsivel többet, mint amennyit arra szántam volna. No meg túrót is vettem, elég sokat, amit csak el kéne használni. Túrós csusza legyen ma, jött az egyszerű megoldás, csakhogy: nincs csuszatészta (nem is kell!) és olyan jó lenne valamivel megbolondítani a sima sós verziót. Hát sikerült! A túróba került feta, meg egy csomó kakukkfű. Ment még bele fokhagyma, elég sok és persze bacon. Aztán beletöltöttem a padlizsánba. Hogy tetszik?

Hozzávalók:
3 db kisebb padlizsán
500 g túró
100 g feta
50 ml tejszín
1 csokor kakukkfű
100 g bacon
3 gerezd fokhagyma
kb. 300 g kagylótészta

kevés olivaolaj

A padlizsánokat hosszában elfeleztem, belsejét késsel-kanállal kiszedtem. A kagylótésztát kifőztem. A túrót kikevertem a fetával és a tejszínnel. Belezúztam három gerezd fokhagymát és belemetéltem egy jó csomó kakukkfüvet. Összekevertem a tésztával, majd belekevertem a csíkokra vágott bacont. A padlizsánokat megtöltöttem a túrós tésztával, picit meglocsoltam extra szűz olivaolajjal és jó forró sütőben pirosra sütöttem.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Ez valahogy nagyon az én számíze szerint készült! Nagyon jó ötlet!

trinity írta...

Rendkívül eredeti ötlet-vár pár napja egy kisebb padlizsán a kamrában:))

Copyright @ 2007-2009 lilahangya