Kivifagyi



Még messze ugyan a fagyiszezon, de néha elcsábulunk egy-egy adag finomságra. Kivifagyit készítettem legutóbb, vízfürdő felett habosított tejszínes vaníliás krémből és pürésített kiviből. Merthogy a kivivel valahogy mindig úgy vagyunk, hogy megveszünk egy kosárkával, aztán megfeledkezünk róla. Általában gyümölcssalátaként fogy el, de most Kicsicsajt próbáltam rávenni, hogy egyen egy kis kivit. Darabosan nem tetszett, de pürésítve csak lecsúszott egy adag. A maradékból fagyinakvaló lett.

7-8 dl fagyihoz:
4 tojás sárgája
5 ek cukor
4 dl habtejszín
2 tk vaníliakivonat
8-10 szem kivi
1 citrom héja reszelve

A szokásos alap vaníliakrém készítési módja helyett most vízfürdő felett vertem fel fehéredésig habosra a tojássárgákat a cukorral és a vaníliával. Hasonlóan ahhoz, ahogy a marcipános szemifreddo készült. Ezután hozzáöntöttem a tejszín felét és további pár percig habosítottam, majd hagytam egy picit hülni. Egy jó sűrű krémet kaptam, amit a maradék tejszínnel lazítottam, majd beleforgattam a simára pépesített kivit végül belereszeltem a citromhéjat. Jól lehűtöttem, majd annak rendje és módja szerint a fagyigép kegyeire bíztam a kész fagylaltkrém elkészítését. TS szerint lehetett volna kicsit édesebb, nekem viszont nagyon-nagyon jól esett a kissé fanyar zöld fagyi.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Sütis néne írta...

hú, ez jól néz ki!;-)
szabadna tudni milyen fagyigéped van?
én is gondolkodom, hogy veszek majd, de nem tudom, milyet...

Lilahangya írta...

Mar a masodik Delonghi fagyigepet nyustoljuk, azt hiszem 0.8 l-s, a tartalya kenyelmesen elfer a fagyasztonkban. Szeretjuk. Nagyjabol ekkorak egyebkent azt hiszem a tobbiek is.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya