Hagymamártásban sült nyúlcomb
1 házi nyúl combjai és mája
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk só
1 kk őrölt chili
1 kk őrölt bors
1 ek fehérbor ecet
1 ágacska rozmaring
kb. 50 ml olivaolaj
1 dl húslevesA hagymákat kockákra vágom, a rozmaring levélkéket felaprítom, majd a többi hozzávalóval együtt finom, egynemű, kifehéredő mártássá turmixolom. A combokat és a májat alaposan bekenegetem ezzel a mártással, majd egy tűzálló tálba teszem. Aláöntök 1 dl húslevest, fóliával letakarva 180 C-on sütöm egy órán át, majd fólia nélkül további fél óráig. Ekkor időnként meglocsolom a saját szaftjával, hogy ne száradjon ki. A máj önállóan, ilyen kencével sütve egy külön vacsi lehetne, pláne, ha jön mellé egy kis vegyessaláta is!
Paprikacsónakban sült krumplipüré parmezánnal
3 kápia paprika
6 szem közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
parmezán
olivaolaj
só
vaj
tej
A krumplicskákból egy gerezd szeletelt fokhagymával kiegészítve annak rendje és módja szerint krumplipürét készítettem. A végén beleütöttem egy tojást, majd egyenletesen eldolgoztam. A hosszában félbevágott paprikákat kicsumáztam, majd megtöltöttem a krumplipürével. Tetejére parmezánt reszeltem, meglocsoltam kevés olivaolajjal és sütőben kb. 25-30 perc alatt pirosra sütöttem. Még egy madársalátás, paradicsomos saláta készült hozzá, limeos öntettel. A krumplis kápia csónakokat önálló fogásként is lehet eszegetni, mindenféle husi nélkül megállja a helyét.
1 megjegyzés:
Szia!
Ez nem is Tapsifüles, hanem Tepsifüles :)
Gratulálok a blogodhoz, szeretem olvasgatni.
Styb
Megjegyzés küldése