7-8 dl fagyihoz:
4 tojás sárgája
5 ek cukor
4 dl habtejszín
2 tk vaníliakivonat
8-10 szem kivi
1 citrom héja reszelve
A szokásos alap vaníliakrém készítési módja helyett most vízfürdő felett vertem fel fehéredésig habosra a tojássárgákat a cukorral és a vaníliával. Hasonlóan ahhoz, ahogy a marcipános szemifreddo készült. Ezután hozzáöntöttem a tejszín felét és további pár percig habosítottam, majd hagytam egy picit hülni. Egy jó sűrű krémet kaptam, amit a maradék tejszínnel lazítottam, majd beleforgattam a simára pépesített kivit végül belereszeltem a citromhéjat. Jól lehűtöttem, majd annak rendje és módja szerint a fagyigép kegyeire bíztam a kész fagylaltkrém elkészítését. TS szerint lehetett volna kicsit édesebb, nekem viszont nagyon-nagyon jól esett a kissé fanyar zöld fagyi.
2 megjegyzés:
hú, ez jól néz ki!;-)
szabadna tudni milyen fagyigéped van?
én is gondolkodom, hogy veszek majd, de nem tudom, milyet...
Mar a masodik Delonghi fagyigepet nyustoljuk, azt hiszem 0.8 l-s, a tartalya kenyelmesen elfer a fagyasztonkban. Szeretjuk. Nagyjabol ekkorak egyebkent azt hiszem a tobbiek is.
Megjegyzés küldése