3 fő részére:
3 nagy szelet cápaharcsafilé
2 tojás fehérje
1 ek kukoricakeményítő
3 ek kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 kk reszelt gyömbér
só
1 közepes édeskömény gumó
2 kisebb sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 adag udontészta
kukoricaolaj
A halfiléket ketté vágtam, sóztam, majd előbb tojásfehérjében, utána megforgattam fokhagymával és gyömbérrel fűszerezett kukoricaliszt és keményítő keverékében és forró olajban arany színűre sütöttem. Egy wokot felforrósítottam, ezalatt az édesköményt és a hagymát vékony szeletekre vágtam, a sárgarépát pedig zöldséghámozó segítségével vékony szalagokra szeltem. A zöldségeket hirtelen pirosra sütöttem , majd összekevertem a udonnal és a ropogós halfilével tálaltam.
2 megjegyzés:
És? Ízlett?!
Mert erről nem szóltál. Nekem ízlene:-)
Igen, a hal-edeskomeny parositas nagyon finom volt, grillezve az edeskomeny is fincsi volt, bar bevallom nem lesz hetente elofordulo vendeg az asztalunkon!
Megjegyzés küldése