Gyömbéres cápaharcsafilé grillezett édesköménnyel



Ha valaki azt mondja nekem, hogy egy évekkel ezelőtti sikertelen barátkozást követően valaha is édesköményt veszek és eszem, nem hittem volna neki. Nem is tudom mit ettem anno. Ánizs ízű, ráadásul édeskés és még kicsit kapor szerű is, nem az én asztalomra való. Mégis, pár hónapja folyamatosan foglalkoztatott, tán újra ki kéne próbálni, annál is inkább, mert sem KicsiCsaj, sem TS nem evett még. Aztán pár napja úgy tünt, mintha az rss olvasómat teleszuszakolták volna édesköményes receptekkel. Eljött az alkalom, szembejött egy csinos édeskömény is és tegnap elkészült egy gyors, finom vacsora, számunkra szokatlan ízekkel, ízkombinációkkal.

3 fő részére:
3 nagy szelet cápaharcsafilé
2 tojás fehérje
1 ek kukoricakeményítő
3 ek kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 kk reszelt gyömbér

1 közepes édeskömény gumó
2 kisebb sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 adag udontészta
kukoricaolaj

A halfiléket ketté vágtam, sóztam, majd előbb tojásfehérjében, utána megforgattam fokhagymával és gyömbérrel fűszerezett kukoricaliszt és keményítő keverékében és forró olajban arany színűre sütöttem. Egy wokot felforrósítottam, ezalatt az édesköményt és a hagymát vékony szeletekre vágtam, a sárgarépát pedig zöldséghámozó segítségével vékony szalagokra szeltem. A zöldségeket hirtelen pirosra sütöttem , majd összekevertem a udonnal és a ropogós halfilével tálaltam.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És? Ízlett?!
Mert erről nem szóltál. Nekem ízlene:-)

Lilahangya írta...

Igen, a hal-edeskomeny parositas nagyon finom volt, grillezve az edeskomeny is fincsi volt, bar bevallom nem lesz hetente elofordulo vendeg az asztalunkon!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya