Szilvaszószos csirke




Lassan, hogy egyre inkább közelít a tavaszi finomságok begyűjtésének ideje igyekszem én is kiüríteni a fagyasztót. Most egy nagy zacskó besztercei szilva és egy dobozka húsleves volt soron. Először arra gondoltam, hogy a szilvából levest, vagy fagyit készítek, aztán húsos ételben végezte végül. Egyikünk sem bánta!

Hozzávalók:
1 kg fagyasztott szilva
2 közepes csirkemell felkockázva
1 liter húsleves
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek friss metélt kakukkfű
só, fehérbors
kevés olivaolaj


A felkockázott csirkemellet minimális olajon megpirítom, majd félreteszem. A lilahagymát felkockázom és megpárolom az olajon, hozzáadom a finomra reszelt fokhagymát, majd felöntöm húslevessel. Ebbe teszem a szilvát és főzöm, míg a szilva el nem kezd összeszottyadni és a szaft sűrűsödni. Ekkor teszem vissza a húskockákat, sózom, fehérborsot adok hozzá, no meg jó sok friss kakukkfüvet. Addig főzöm, míg a mártás jól be nem sűrüsödik és a hús finom omlós nem lesz. Fokhagymás jázminrizzsel tálalom.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

LilySkat írta...

Edes Jo Istenem!! Egy ideje figyelgetem a blogodat! Hihetetlen jokat fozol!! A nyalam csordogal, ahogy nezem!! :))

Lilahangya írta...

Orulok, hogy tetszik!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya