Málnás csokis clafoutis




Ismét egy clafoutis, de kissé szokatlan kinézetben, csokisan. Nagyon csokisan. Málnával. Vagy ribizlivel, ha épp málna nincs. Napok óta készültem elkészíteni, de azt hittem nincs itthon málna. Aztán mégiscsak találtam egy adagot a fagyasztóban. El tudom képzelni friss málnával mennyire finom lehet. Merthogy így sem volt rossz. Na jó, van még belőle... TS-nek még jut :-)

Hozzávalók:
400 g málna
1 ek cukor
3 tojás
60 g vaj
1/2 bögre barna cukor
1/3 bögre liszt
4 púpos tk holland kakaópor
1 bögre tej
1 nagy csipet só
10 dkg 70 %-os étcsoki

Az összeállítás percek alatt megvan, ezért érdemes a sütő előmelegítésével kezdeni, 200 C-on kell majd. Ezután kivajazok egy sütőtálat (20 cm x 25 cm kb.). A málna nálam mirelit málna volt, ezt a kivajazott tál aljába öntöttem, majd megszórtam egy kanálnyi cukorral. A tojásokat habverővel jó habosra kevertem abarna cukorral (a recept sötét nádcukrot ír, nekem csak sima nádcukrom volt itthon), hozzáadtam az olvasztott vajat. A lisztet elkevertem a csipetnyi sóval és a kakaóporral és ezt is hozzákevertem, végül a tejjel lazítottam. 200 C-on, alsó-felső fokozaton 35 percig sült. Míg sült az étcsokit kicsi kockákra vágtam, majd még azon forrón a clafouti tetejére szórtam. Elvileg hat adagnyi lesz belőle, de komoly függőséget okoz, szóval túl sok vendéget ne hívjunk rá :-)! Igazándiból nem túl édes, markánsan csokis süti, aminek igazán jót tesz a málna savanykássága. Alig győztem kivárni, hogy ehetővé hüljön! A recept a Gourmet márciusi számából származik.

Hasonló alapanyagokból

5 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Hmmmm, ez isteni finom lehet! Hétvégére ezt sütöm meg a vendégeknek! :)

Névtelen írta...

Én is a vasárnapi vendégeknek fogom megcsinálni. Egy technikai kérdés: a képen a málnán van az étcsoki, kiborítod a sütőtálból és ugy teszed rá???
Sziszi

Lilahangya írta...

Sziszi!`Sules elejen a malnaszemek felig meddig felemelkedtek, igy kerultek felulre. A csokit akkor tettem ra, amikor kivettem a sutobol. Azert ha hul egy kicsit tortakiszedovel egesz jol ki lehet szedni anelkul, hogy szetesne... Annyit javallanek meg, hogy esetleg par perccel susd tovabb!

VOKinga írta...

Fantasztikusan néz ki! Biztos, hogy ugyanolyan finom is. Muszáj lesz sürgősen kipróbálnom!

trinity írta...

Csak nyelek és nyelek...csodás!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya