Ananászos pulyka kicsit másként



Az alapanyag pulykacomb, ananász karikák, tejszín. De ezúttal reszelt burgonya ágyon és sajtos burgonya takaróval, az ananász íze kiegészítve egy kevés cheyenne borssal és köménnyel és wokban sütve. Az összhatás? Ismerős ízek, kissé más felhanggal, más köntösben, mégis harmonikusan.

A hozzávalók:
fél kg pulykacomb kockákra vágva
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb ananász karikákra szelve vagy egy konzerv ananász
1 kisebb sárgarépa reszelve
csipetnyi köménymag
egy kk cheyenne bors

napraforgóolaj
fél kg burgonya
100 ml tejszín
10 dkg sajt

A wokot felforrósítom, majd beleöntök egy kevés olajat és beledobom a húst a durva darabokra vágott hagymákkal együtt. Hirtelen sütöm, viszonylag rövid ideig, majd sózom és hozzáadom a köménymagot és a reszelt sárgarépát. Pár perc párolás után rádobom az ananászkarikákat, hozzáadok fél kk cheyenne borsot, majd gyengébb fokozaton párolom, hogy valamennyi levet is eresszen.
Eközben a meghámozott burgonyát egészben megfőzöm, majd durvára reszelem. Egy hőálló tál aljára rétegezem a krumpli felét, rájön a húsos-ananászos ragú, majd a tetejére a burgonya másik fele. A burgonya közepére teszek egy szelet ananászt. A megmaradt szafthoz hozzáadok 100 ml tejszínt és belereszelek 100 gramnyi ementálit, majd fél kávéskanálnyi cheyenne borssal fűszerezem. Lassan összeolvasztom, végül a burgonyára öntöm. 170 C-on kb. 20-25 percig sütöm.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Ez nagyon finom lehet, feltétlenül kipróbálom. :-)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya