
A hozzávalók:
fél kg pulykacomb kockákra vágva
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb ananász karikákra szelve vagy egy konzerv ananász
1 kisebb sárgarépa reszelve
csipetnyi köménymag
egy kk cheyenne bors
só
napraforgóolaj
fél kg burgonya
100 ml tejszín
10 dkg sajt
A wokot felforrósítom, majd beleöntök egy kevés olajat és beledobom a húst a durva darabokra vágott hagymákkal együtt. Hirtelen sütöm, viszonylag rövid ideig, majd sózom és hozzáadom a köménymagot és a reszelt sárgarépát. Pár perc párolás után rádobom az ananászkarikákat, hozzáadok fél kk cheyenne borsot, majd gyengébb fokozaton párolom, hogy valamennyi levet is eresszen.
Eközben a meghámozott burgonyát egészben megfőzöm, majd durvára reszelem. Egy hőálló tál aljára rétegezem a krumpli felét, rájön a húsos-ananászos ragú, majd a tetejére a burgonya másik fele. A burgonya közepére teszek egy szelet ananászt. A megmaradt szafthoz hozzáadok 100 ml tejszínt és belereszelek 100 gramnyi ementálit, majd fél kávéskanálnyi cheyenne borssal fűszerezem. Lassan összeolvasztom, végül a burgonyára öntöm. 170 C-on kb. 20-25 percig sütöm.

1 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet, feltétlenül kipróbálom. :-)
Megjegyzés küldése