Hozzávalók:
300 g liszt
100 g 60%-os étcsoki
30 g holland kakaópor
250 g gesztenyemassza
200 g barnacukor
100 g cukor
4 tojás
300 ml magarin
50 ml tej
1 tk vaníliakivonat
1 csipetnyi só
3 tk sütőpor
A sziruphoz:
300 ml rumos meggy leve
2 ek meggyzselé
pár szem rumosmeggy
Az étcsokit és a félig felengedett gesztenyemasszát lereszelem. A lisztet összekeverem a cukrokkal, sütőporral, sóval, kakaóporral. Margarint felolvasztom, hozzáadom a tejet és a tojásokat, majd kisebb adagokban a lisztkeveréket. Simára keverem, majd beleforgatom a gesztenye és a csokireszeléket. Kikent kerek tortaformába öntöm és 180 C-on kb. 25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha még egy picit ráragad a massza tökéletes.
Míg sül a süti a rumos meggy levét felforralom, belekeverem a meggylekvárt/-zselét, majd még forrón a süti tetejére kanalazom. Ha több a szirup és lefolyik a sütistálba nem baj, a süti szép lassan felissza és úgy lesz tökéletes. Pár szem rumos meggyet teszek mellé.
5 megjegyzés:
Húúúú, ez nagyon guszta!!!! Sztem hétvégén időt kerítek rá, h megsüssem!!!
szia, végül is nem sikerült elkészíteni, hanem majd most a napokban. Kérdés: úgy is lehet, h előre megsütöm a tortát és majd mikor fogyasztásra kerül a sor, akkor öntöm rá a forró szirupot?
Szerintem igen! Azt nem tudom, hogy mennyire szaradna ki a torta alltaban! Inkabb a morzsalodas miatt, hiszen a szirup ugyis visszanedvesitene! Azt javaslom, hogy a szirupot ne kozvetlen talalas elott ontsd majd ra, hogy jol fel tudja szivni es jol atjarja! Kivancsian varom majd a velemenyed, remelem izleni fog!
köszi! Mindenképp jelezni fogok, h hogyan sikerült! Áldott, békés ünnepeket kívánok!!! :)
Szia, elkészült! Nagyon finom lett!!! Mindenkinek ízlett, és tényleg csak egy kis adag elég belőle. :) Bár lehet, h legközelebb őzgerinc formában fogom sütni.
Megjegyzés küldése