Hozzávalók:
Fél fej kelkáposzta
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olivaolaj
1.5 l húsleves
kicsi köményes kolbászkák (10 db)
1 kis pohár tejföl
1 ek kukorcaliszt
1 ek rokfort sajt
só, bors
A kelkáposztát ujjnyi széles csíkokra vágtam, a hagymákat finomra aprítottam. Az olajon a hagymákat megdinszteltem, a kelkáposztát hozzáadtam, majd úgy 10 percig együtt pároltam. Felöntöttem húslevessel, beledaraboltam a kolbászkákat és lefedve készre főztem. A rokfortot simává turmixoltam a tejföllel. Egy tálkába kiszedtem belőle pár evőkanálnyit, a többit összekevertem a liszttel és behabartam vele a levest. A maradék tejföllel tálaltam. Mellé kéksajtos buktácskákat sütöttem, ami nagyon finom lett ugyan, de eléggé túlkelt és lasponyák maradtak, sajna.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése