Vasárnapi reggeli




Jó dolgom volt, csak le kellett ülnöm az asztalhoz, egy csésze finom tea mellé és már jött is a reggeli. Tojás, sonka, sajt, egy kicsit másként. Kicsit szabva, formára sütve, egymásra halmozva. Melegen, összeolvadva, ropogósan. Épp reggeli idő van, jó étvágyat!

Hozzávalók 4 személyre:
4 zsemle
4 tojás
4 szelet sonka (pl. prociutto cotto)
4 szelet sajt (Tilsiti)

A tojásokat kerek formában tükörtojásnak megsütjük. Ugyanezzel a kerek formával kiszúrunk egy-egy szelet prociutto cottot. A zsemlékez félbe vágjuk, nagyon vékonyan megvajazzuk, mehet rá a szelet sonka, majd a tükörtojás, végül a sajt. Ízlés szeirnt esetleg némi zöldfűszer, esetleg mustár, szeletelt paradicsom, csak a fantázia szab határt neki mi minden kerüljön még bele. Aztán irány a forró sütő, pár perc és már kész is!

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem lesz kevés fejenként 1 zsemle? Én egyedül megeszek vagy 3-at :-)

Lilahangya írta...

De-de! :) Igazandibol ugy kezdtem el irni, hogy 4-6 zsemle, aztan 4-6 tojas stb stb. De valosag az, hgy hiaba ket ehes mano, felnel tobbet ugysem esznek meg belole. Nekem egy eleg, TS pedig kihuzta valahogy delig kettovel :D!

J. írta...

ezt itt Németországban Strammer Max-nak hívják (nekem nagyon tetszik a beszédes neve, jó laktató, ettöl leszünk igazán strammok)egy különbség, itt jóféle német parasztkenyeret eszünk hozzá, rozskenyeret amibe tesznek köményt, néha koriandert és szegfübortsot. még némi ecetes uborka és édes semmittevés vasárnap délig:)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya