Rózsaborsos harcsasteak sáfrányos rizzsel, mangósalsával
Hozzávalók:
A harcsasteakhez
2 férfitenyérnyi szelet szürkeharcsa3 gerezd fokhagyma
1 ek rózsabors
3 tk só
3 ek olvasztott vaj
fél lime leve és héja
A sáfrányos rizshez:
1 bögre jázminrizs
1 gerezd fokhagyma
1 adag sáfrány
2 bögre húsleves
1 ek olivaolaj
díszítésnek limehéj
A mangósalsához:
1 érett mangó
3 szál újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 ek olivaolaj1 tk édes chiliszósz
fél lime leve
só
A kb. másfél ujjnyi vastag halszeleteket megmosom, majd papírtörlővel szárazra törlöm. Dörzsmozsárban összemorzsolom a rózsaborsot, ráöntöm az olvasztott vajat, belenyomom a fokhagymát és hozzáadom a sót és az egészet alaposan péppé dörzsölöm. A halszeleteket megkenem ezzel a péppel, majd 200 C-os sütőben -20-25 percig sütöm. A legvégén meglocsolom limelével és megszórom reszelt limehéjjal.
A rizshez egy gerezd fokhagymát szeletekre vágok, kevés olajban illatosra pirítom, hozzáadom a rizst, átkeverem, amikor már finoman illatos felöntöm a húslevessel. Beledobom a sáfrányt, picit sózom és lefedve puhára főzöm.
A mangósalsához egy érett mangót felkockázok. A kaliforniai paprikát is kisebb kockákra vágom, az újhagymát pedig felkarikázom. Egy tálban összekeverem őket. Az öntethez ősszekeverek 2 ek olivaolajat egy kevés chiliszósszal, limlével és sóval. Ezt ráöntöm a mangós keverékre, átforgatom, majd hűtőben érni hagyom egy picit. A behűtött salsát a forró halra szedem és a rizzsel tálalom.
3 megjegyzés:
Gyönyörű, köszönöm!:))
Véletlenül becsöppentem,hozzád és mindjárt itt is maradtam,mert a harcsához írt bevezetőd renkivül tetszett.Nálad nagyon jó lehet a vendég látás,harcsa "humorral" tálalva.Azt hiszem sürün bekukkantok,mert nevetni szeretek.
Koszonom ivan es welcome, welcome!
Megjegyzés küldése