Szürkeharcsa világgá megy - VKF XXXII



Szürkeharcsa világgá megy és addig-addig vándorol a nagy bajuszos, míg össze nem akad sáfránnyal, aztán kézenfogva úsznak tovább, egészen mangóföldig. Itt megállapodnak, mindenki párra talál, illetve a harcsa bigámista lesz és egy tányérra kerül mangóval és a sáfránnyal együtt. Nem tudom mennyire bolondos, nem tudom mennyire fura párosítás, minden esetre nem valószínű, hogy az az öreg bajuszos valaha is összefutott volna eme két nem földijével, hacsak a konyhánkban nem egy tavaszi fáradtságtól lassú, de jó kedélyű délelőtt. Remélem Maimóni kiírásának megfelelek ezzel a recepttel. Jó sok vkf kihagyása után újra egy jó kis játék közepén találom magam, nagyon kíváncsi vagyok a bolondos ötletekre!

Rózsaborsos harcsasteak sáfrányos rizzsel, mangósalsával

Hozzávalók:
A harcsasteakhez
2 férfitenyérnyi szelet szürkeharcsa3 gerezd fokhagyma
1 ek rózsabors
3 tk só
3 ek olvasztott vaj
fél lime leve és héja

A sáfrányos rizshez:
1 bögre jázminrizs
1 gerezd fokhagyma
1 adag sáfrány
2 bögre húsleves
1 ek olivaolaj
díszítésnek limehéj

A mangósalsához:
1 érett mangó
3 szál újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 ek olivaolaj1 tk édes chiliszósz
fél lime leve


A kb. másfél ujjnyi vastag halszeleteket megmosom, majd papírtörlővel szárazra törlöm. Dörzsmozsárban összemorzsolom a rózsaborsot, ráöntöm az olvasztott vajat, belenyomom a fokhagymát és hozzáadom a sót és az egészet alaposan péppé dörzsölöm. A halszeleteket megkenem ezzel a péppel, majd 200 C-os sütőben -20-25 percig sütöm. A legvégén meglocsolom limelével és megszórom reszelt limehéjjal.
A rizshez egy gerezd fokhagymát szeletekre vágok, kevés olajban illatosra pirítom, hozzáadom a rizst, átkeverem, amikor már finoman illatos felöntöm a húslevessel. Beledobom a sáfrányt, picit sózom és lefedve puhára főzöm.
A mangósalsához egy érett mangót felkockázok. A kaliforniai paprikát is kisebb kockákra vágom, az újhagymát pedig felkarikázom. Egy tálban összekeverem őket. Az öntethez ősszekeverek 2 ek olivaolajat egy kevés chiliszósszal, limlével és sóval. Ezt ráöntöm a mangós keverékre, átforgatom, majd hűtőben érni hagyom egy picit. A behűtött salsát a forró halra szedem és a rizzsel tálalom.

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Maimoni írta...

Gyönyörű, köszönöm!:))

ivan írta...

Véletlenül becsöppentem,hozzád és mindjárt itt is maradtam,mert a harcsához írt bevezetőd renkivül tetszett.Nálad nagyon jó lehet a vendég látás,harcsa "humorral" tálalva.Azt hiszem sürün bekukkantok,mert nevetni szeretek.

Lilahangya írta...

Koszonom ivan es welcome, welcome!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya