Chouquettes gyömbéres sárgabarackkal




Chouquette, ez a pici cukros fánkocska a mi képviselőfánkunk, vagy a profiterol francia testvére, csak épp szórócukorral sütve. Gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint a korábban sütött fánkocskák, de az a cukor a tetején, oldalán, alján... az tud valamit. Mondjuk karamellizálódni és épp ettől olyan, de olyan...! Pláne, ha még gyömbéres lében felfőzött sárgabarack is kerül mellé, no meg egy adag jó tömény csokimousse...

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
0.25 bögre tej
0.25 bögre víz
3.5 ek puha vaj
1.5 tk cukor
0.5 tk só
0.75 bögre liszt
2 nagy tojás
0.5 bögre szórócukor
kb. 300 g sárgabarack (nálam anyukámtól kapott fagyasztott)
kis darab gyömbér
1 ek narancsvirágméz

A sütőt előmelegítem 205C-ra. A tejet a vízzel, vajjal, cukorral és sóval felforralom, gyors mozdulatokkal belekeverem a lisztet, majd leveszem a tűzről. Pár perc múlva egyenként belekeverem a tojásokat és az egészet simára keverem. Teáskanállal kis gombócokat formázok, majd ezeket szórócukorba mártom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, érdemes jó lazán, szépen megnőnek. Kb. 20 perc alatt pirosra sütöm. Míg sül, a sárgabarackot jó sűrű sziruposra főzöm a mézzel és a reszelt gyömbérrel. Miután elkészültek a fánkocskák félbevágom őket és megtöltöm fél szem sárgabarackkal, meglocsolom egy kevés sziruppal is. Ha alá még egy adag burtáltömény csomikousse is jut, akkor az már tényleg tömör gyönyör! :)

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Hú, ez azért már durva...

Lilahangya írta...

Pedig nem is volt az :D! A barack inkább savanykás, mint édes, a csoki töményen csokis, a fánkocskák pedig a cukrot leszámítva amolyan semleges ízűek. Szóval, neeeeem is! :)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya