Mázas pulykacomb zsályás sárgabarack mártással




Már jó pár kép és recept vár a gépemen arra, hogy a lilahangyán landoljanak. Az első legyen ez a sült pulykacomb, akár az ünnepi asztalra is elfér! Kicsit tartottam a zsálya - barack kombinációtól, de nekünk bejött! Még a kicsik is megették. Igaz, a mazsolás rizs vitte aktuálisan a prímet náluk, de bánja kánya!

Hozzávalók:
1 pulyka felsőcomb, bőrös
1 kisebb fej vöröshagyma
fél szál póré
3 gerezd fokhagyma
250 g sárgabarack - nálam mirelit, de majd nyáron érett, finom barackból lesz az igazi
5-6 kisebb levél zsálya
kevés vaj
1 narancs leve
só, kevés fehérbors

A combot megmosom, letörölgetem, itt-ott megszurkálom és félbevágott fokhagyma gerezdeket szurkálok bele. Köré és a tetejére nagyobb darabokra vágott hagymát, pórét teszek, megszórom durva sóval, melléteszem a felezett sárgabarackot, néhány zsáya levelet, majd fóliával letakarva 180C-on csaknem teljesen puhára sütöm. Ekkor leveszem a fóliát és a húst meglocsolom egy narancs levével, majd piros ropogósra sütöm. Mikor elkészült a barackot, hagymákat és némi kiszedegetem, hozzáadok egy-két levél friss zsályát és egy kevés hússzaftot. Az egészet simára turmixolom, pici vajjal lágyítom. Mazsolás rizs, mellé egy szelet a sült hús és egy kevés mártás és mehet az asztalra.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya