Lasacsinta vagy palagna?



Töprengtünk egy sort az étel nevén, de tényleg csak egy sort mert hipp-hopp elfogyott. Addigra megbeszéltük, hogy rakott palacsinta ez, csak hát a laza-pala-lagna-csinta még jó pár hétig ad némi nyelvtörőt Kicsicsajnak . Amilyen szép, színes és ízekkel teli étel, annyira nem egy ördöngösség összedobni. Az alapanyaga palacsinta, az a palacsinta, ami nálunk első sorban édesen, főleg kakaósan létezik. Ilyenkor szoktam mindig félretenni pár darabot, amiből akár egy tartalmas sós ebéd is kerekedhet, nem csak desszert. Nos, a most megmentett pár palacsintát rétegenként különböző grillezett zöldségekkel pakoltam meg. Bevallom, a húsevők kedvéért az egyik réteg kapott némi angolszalonnát is, no meg mindenhova jutott egy-egy gombóc mozarella.


Hozzávalók:
4 db palacsinta
4 kisebb cukkini
100 g angolszalonna
3 nagy gombóc mozarella
200 g csiperke
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 közepes paradicsom
pár szál friss bazsalikom, oregano
olivaolaj
só, bors

A cukkinit, paradicsomot, gombát és a hagymát egyaránt 3-4 mm vastag szeletekre vágom. A cukkini szeleteket kevés olajon mindkét oldalon pirosra sütöm, majd félreteszem. Mehet a hagyma a serpenyőbe, pici sóval üvegsre párolom, majd hozzáadom a gombát. Sózom, borsozom, készre sütöm, majd ezt is félreteszem. Végül a paradicsomszeleteket sütöm meg kevés zúzott fokhagyma társaságában. Végül felszelem a sajtot, kikenek egy kerek tűzálló tálat és már csak rétegezni kell: Legalulra kerül egy palacsinta, amire cukkini szeleteket fektetek. Erre jön pár szelet angolszalonna, majd egy adag sajt. A következő réteghez jön egy palacsinta, rá a fokhagymás paradicsomszeletek, amiket bőven megszórok friss oreganoval, bazsalikommal, majd beborítom sajttal. Aztán jön a gombás réteg: palacsinta, hagymás gomba, sajt a sorrend végül palacsintával zárok. Erre jön még pár szelet cukkini, az angolszalonna másik fele, végül a maradék szeletelt mozarella.

Hasonló alapanyagokból

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Nekem a laza-pala-lagna-csinta tetszik a legjobban - szinte egy költemény ;)

ps: a bejegyzések alján (hasonló alapanyagokból) fura karakterek jelennek meg - itt pl. "f%C5%91%C3%A9tel". Gondolom "főétel" akarna lenni, csak nincs beállítva hozzá a megfelelő karakterkódolás.

Lilahangya írta...

Igen-igen, koszi, egyelore ez a widget nem tudja kezelni az ekezetes betuket, de megproszaluk megoldani!

takashisenko írta...

Sikerült a "Hasonló alapanyagokból" részben kijavítani a karakterkódolást. Köszönet @varsanyimartina segítségének.

Barifelhő írta...

Szia!

Nagyon szép az új "blogruhád". Zugolvasód vagyok már jó ideje, több receptedet is elkészítettem. Szeretek ide bekukkantani vacsoraötletekért.
Ma épp sós palacsintát akarok készíteni. Nagyon megörültem ennek a receptnek! Este ez lesz a vacsi! :-)

Lilahangya írta...

Köszönöm Barifelhő! Igazán jó kis vacsink-ebédünk kerekedett nekünk belőle, remélem Nektek is ízleni fog!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya