Vérnarancs-eper sorbet




Vérnarancs, eper, pici fahéj. Számomra tökéletes ízharmónia, finom sok narancslével hideg frissítőnek és még finomabb fagyinak. Egy adag pedig abszolút nem elég, pláne, ha fagyasztott narancshéjat használok fagyikehelynek!

Hozzávalók:
500 g eper
4 kisebb vérnarancs leve és húsa
1 tk fahéj
méz vagy cukor ízlés szerint
néhány üres narancshéj félgömb kikapargatva

Az epret kevés mézzel pürésítem, majd hozzáadom a narancsok levét és húsát, végül fahéjjal ízesítem. Aztán jöhet a fagyigép! A narancsok üres héját pedig szépen kikapargatom és tálalásig fagyasztóba teszem.

Hasonló alapanyagokból

7 megjegyzés:

Röné írta...

Ezt biztos, hogy ki fogom próbálni! Baromi jó ötlet ez a narancshéjas kehely. A vérnarancs és eper kombinációjára rögtön telelett a szám nyállal :)

duende írta...

Hú, de jól néz ki! Márminta fotók szenzációsak! És a belevaló is isteni lehet! Megkóstolnám, annyi szent! :))

Ági, aki főz írta...

Ez is egy csuda lehet, és milyen szép!

Beatbull írta...

Milyen jó ötlet sorbet-ban kombinálni a kettőt! Csak olvasva is érzem már a frissítő hatását ;)

Lilahangya írta...

Röné, a héjakkal nyugodtan lehet kísérletezni. Citrom, narancs, grapefruit... csak az a lenyeg, hogy a keseru feher reszt, amennyire lehet ki kell szedni.

koszi Agi es Duende!

Beatbull, mar Cookingstar vernarancs granitaja ota keszultem kiprobalni, vegre erett eper s van hozza :)

napmátka írta...

Csodaszép lett megint, gratulálok!

Cukroskata írta...

Igazán gyönyörű, és biztos finom is. Honnan szereztél vérnarancsot?

Copyright @ 2007-2009 lilahangya