Hozzávalók úgy 4 fő részére:
10 dkg graham liszt
10 dkg finomliszt
2 tojás
2 ek túró
kb. 3dl tej
só
1 kk sütőpor
2 szál újhagyma
20 dkg főtt, füstölt sonka
2 főtt tojás sárgája
25 dkg krémes ízesítettlen túró (pl. a lidl-ben kapható kilós túrókrém)
1 kk wasabipaszta
só
Az elkészítése meglehetősen egyszerű. A lisztekből a tojással, túróval, tejjel és a többi hozzávalóval jó sűrű palacsintatésztát készítettem, majd belekarikáztam az újhagymát és kevés zsiradékon vastag palacsintákat sütöttem belőle. A túrót összeturmixoltam két főtt tojás sárgájával, kevés sóval és a wasabival. A főtt sonkát vékony csíkokra vágtam és csak a töltögetés volt már hátra. A palacsintákat megkentem a túrókrémmel, kb olyan vastagon, mint maga a palacsinta volt, majd megszórtam a főtt sonkával. Feltekertem őket, meglehetősen "apás" palacsinták lettek, majd éjszakára irány a hűtő. Reggelre összeértek az ízek, friss ropogós retekkel, kevés kakukkfűvel és egy nagy csésze illatos earl grey teával igen pompás reggeli kerekedett belőle.
2 megjegyzés:
Szia,
én ma találtam rá e blogra polenta keresés közben. Egyszerűen fantasztikus vagy, az összes kaját, amiről fotókat közöltél itt most azonnal megkóstolnám. Nem tudom, hogy csinálod, de fantasztikus a külalakjuk is, a fotók is, gondolom foglalkozásod: mesterszakács és ételfotográfus?!
Barb
Szia Barb,
igazan kedves vagy es jol esik a dicseret. Sajna sem profi fotos, sem mesterszakacs nem vagyok, a fozest a kis csaladom oromere uzom, a fotozas pedig amolyan szenvedely... Remelem ki is probalsz majd egy-ket receptet, jo olvasgatast es fozocskezest!
Megjegyzés küldése